OTKRIVEN RECEPT ZA NAJMOĆNIJI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Ubija svaku infekciju u organizmu!
Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture, Foto: Profimedia

super tonik

OTKRIVEN RECEPT ZA NAJMOĆNIJI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Ubija svaku infekciju u organizmu!

Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik

Objavljeno:

Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik, jer pomaže lečenju mnogih stanja. Tinkture su jedni od najboljih prirodnih lekova, pre svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka. Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti.

Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti:

Pomaže regulirasanju kiselosti organizma

– Pomaže probavnom traktu – ako je jabukovo sirće organskog porekla i nefiltrirano, sadržaće simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje su odličan probiotik – Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno delovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osetljivosti na insulin – Jabučna kiselina koja je antifugalna, antibakterijska i antivirusna, takođe pomaže proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje.

Jača imuni sistem

Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte.

Sastojci: Sveža habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete), glavica belog luka, glavica crvenog luka, koren đumbira, koren rena i nerafinisano jabukovo sirće.

Priprema: Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene.

Zatim oljuštite i sitno iseckajte povrće, pa stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom, tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mestu protresite tonik tako da se izmeša. Ostavite tonik da stoji na tamnom mestu bar dve do šest nedelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

Ceđenje

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnog korišćenja, procedite tinkturu. Trebaće vam labava tkanina – gaza ili neke maramice, velika posuda i cediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude. Ako nemate takav „alat“, možete staviti krpu preko otvora tegle i sipati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti.

Stavite cediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u cediljku. Uzmite nešto čime ćete pritisnuti mešavinu da preostali sokovi izađu. Tonik možete sipati u male tegle ili možete vratiti u veliku, prethodno ispranu. Zatamnjena boca je njabolji izbor, jer smanjuje štetu od svetla. Čuvati na tamnom, hladnom mestu. Ostatke biljaka i povrća možete da zamrznete ili dodati supama i drugim jelima.

Doziranje

Nakon što je tonik spreman, možete ga počnete sa svakodnevnom upotrebom, ili ga koristite po potrebi – za bolju probavu, imunitet i lečenje raznih bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda. Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana. Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite protiv teških infekcija, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.