BOJA URINA JE VEOMA VAŽNA! Ako ste primetili da je MUTAN, hitno se javite lekaru!
Mutni urin može biti znak bakterijske infekcije stoga se obratite doktoru ako uočite ovaj simptom, Foto: Profimedia

boja otkriva sve

BOJA URINA JE VEOMA VAŽNA! Ako ste primetili da je MUTAN, hitno se javite lekaru!

Boja urina može otkriti neke zdravstvene probleme

Objavljeno:

Obraćate li pažnju na svoj urin? Iako vam se to može činiti kao nešto nebitno, zapravo je vrlo poželjno da pratite ako se događaju neke promene, jer to može otkriti neke zdravstvene probleme.

Ako je boja vašeg urina postala poput boje piva, tamnija nego inače, to može značiti da treba da pijete više tečnosti, piše Womenshealth.

Narandžasti ili tamni urin sugerše da ste dehidrirani. Ta nijasna česta je u jutarnjim satima, jer bubrezi tokom noći rade i šalju tečnost kroz mehur.

Bledo žuta boja urina češća je kod sportista koji piju više vode jer trebaju tokom fizičke aktivnosti. U retkim slučajevima to može dovesti do toga da urin i krv postanu jako razređeni, da padne nivo natrijuma u krvi i mozak otekne, što ponekad dovodi do napadaja i smrti.

Mutni urin može biti znak bakterijske infekcije stoga se obratite doktoru ako uočite ovaj simptom. Ako ste primetili “penušavi” urin, možda nemate razloga za brigu ako je reč o prolaznoj pojavi, no ako traje duže i da s vremenom postaje još penastiji, to može biti znak prisutnosti proteina u vašoj mokraći. Povećan nivo proteina u mokraći može značiti probleme s bubrezima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/.fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.