NAPRAVITE SAMI POSNI MAJONEZ: Idealan za POST, LAGAN, KREMAST, a NE GOJI!
Domaći majonez, Foto: Pixabay.com

SAVRŠENSTVO

NAPRAVITE SAMI POSNI MAJONEZ: Idealan za POST, LAGAN, KREMAST, a NE GOJI!

Šest ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne!

Objavljeno: 10.12.2018. 09:46h
  • 22

Idealan kao namaz u vreme posta, ali i kao dodatak posnoj ruskoj salati i ostalim prilozima glavnom jelu!

Način 1:

6 ravnih kašika gustina,
24 kašike vode,
3 kašičice senfa,
9 kašika ulja,
sok od pola limuna,
biber,
so.

Šest ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od pola limuna.

Mutiti da sve bude kompaktno. Dodati soli i bibera prema ukusu. Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje 1 sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.

Način 2:

2 krompira,
kašičica senfa,
limunov sok,
kašika belog vina,
200 ml ulja,
so,
biber po ukusu.

Krompir skuvajte u ljusci, ohladite, oljuštite, propasirajte, pa dodajte senf, biber, limunov sok i so, pa sve dobro promešajte.

Dodajte jedan decilitar vode, promešajte i počnite da lagano mutite mikserom, dodajući polako ulje. Kada dobijete gust sos, sipajte kašiku belog vina i promešajte.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.rs / Posnajela.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media