OVA HRANA STVARA ZAVISNOST KAO DROGA: Ako imate problem s kilažom, ove namirnice su glavni KRIVAC za to
Ilustracija, Foto: Pixabay

GLAVNA PREPREKA

OVA HRANA STVARA ZAVISNOST KAO DROGA: Ako imate problem s kilažom, ove namirnice su glavni KRIVAC za to

Mnogi se na putu prema idealnoj kilaži susreću s brojim preprekama

Objavljeno:

Sigurno da mnogi od vas svako veče sebi obećavaju da će od sutra sve biti drugačije? Ovaj scenario gotovo svaka osoba je bar jednom u životu imala. I nemojte da vas to brine, nije to ništa neobično.

Mnogi se na putu prema idealnoj kilaži susreću s brojim preprekama, a jedna od najvećih zasigurno je i sopstveni karakter. Možda niste samo vi i nedostatak motivacije glavni krivac što na vagi još uvek niste ugledali brojku o kojoj sanjate.

Ako vam se događa da razmišljate o hrani, razmišljate da li biste trebali da otvorite onu čokoladu koju ste sakrili od samih sebe i uzeti "samo" jednu kockicu ili pak imate napade želje za određenim namirnicama, veroatno ste zavisnik. Da, dobro ste pročitali.

Naime, istraživanja su pokazala kako određene namirnice mogu izazvati pravu zavisnost, baš poput i opojnih sredstava. Iako ste već u samom startu svesni da ne biste trebali toliko da uživate u hrani, opravdavate se izmišljenom gladi ili kasnijim (privremenim) osećajem zadovoljstva.

Naravno, nikome nećete priznati da ste baš vi ispraznili veći deo polica na kojima se skrivaju zalihe grickalica koje čuvate za krizne situacije.

Glavni krivci za izazivanje zavisnosti, nimalo iznenađujuće, su pica, čips, čokolada, sladoled, čizburgeri, gazirana pića, kolači, keksići, čokolada, a na ovom popisu svoje mesto je našao i sir.

Njihova privlačnost skriva se u "magičnoj" kombinaciji prevelike količine masti, šećera i aditiva.

Bonus video

Bojana o sedmoj nedelji na Strongmenovoj dijeti!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.