CEO ŽIVOT GA SPREMATE POGREŠNO: PODVARAK na starinski način ima jednu CAKU!
PODVARAK na starinski način, Foto: profimedia

otkriće

CEO ŽIVOT GA SPREMATE POGREŠNO: PODVARAK na starinski način ima jednu CAKU!

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim)..

Objavljeno: 28.11.2018. 17:36h
  • 52

Za podvarak od kiselog kupusa potrebno vam je:

glavica kiselog kupusa (do 2 kg),
1 glavica crnog luka,
150 ml masti
slanina, suvo meso, ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)
lorber
mleveni biber

Priprema:

Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.

Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.

Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h). Poenta je da ga pravite na pravoj masti.

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).

Pogledajte bonus video:

(Espreso.rs / Opanak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media