PRESTAĆE DA PLAČU U TRENUTKU: Sedam načina da detetu otklonite BOL bez lekova uz pomoć MASAŽE STOPALA
Ova prirodna alternativa tabletama vrlo je pogodna za decu, Foto: Uzorak.info

KORISNO!

PRESTAĆE DA PLAČU U TRENUTKU: Sedam načina da detetu otklonite BOL bez lekova uz pomoć MASAŽE STOPALA

Isprobajte sami i preporučite prijateljima

Objavljeno:

Na ljudskim nogama postoji hiljadu nervnih završetaka. Posebni pristisci na određene tačke koje se nalaze na stopalima, pomažu nam, ne samo da se opustimo, već i stimulišu ceo organizam u nastojanju da pravilno funkcioniše.

Refleksologija je drevna veština kojom se deluje na sve tačke tela u cilju otklanjanja bolova. Ova prirodna alternativa tabletama vrlo je pogodna za decu, a naročito bebe.

Ovo je sedam načina na koje možete pomoći bebi. Refleksolozi kažu da je pre početka masaže poželjno opustiti i zagrejati noge trljanjem ili kupanjem u toploj vodi.

1. Glavobolja i zubobolja

Bebe često zabole glava i zubi. Kad primetite da dete ima bolove, izmasirajte mu vrhove prstiju na nogama! Možete ga masirati i dok spava.

foto: Uzorak.info

2. Bol u sinusima

Bol u sinusima je neprijatan i odraslima, a za bebu, koja ga doživljava prvi put, predstavlja pravu agoniju. Da biste umirili bol, masirajte donju stranu bebinih prstića. Nemojte jako pritiskati.

foto: Uzorak.info

3. Grudi

Kada bebu muči bronhitis, masirajte deo stopala ispod prstiju, a iznad svoda tabana. Masirajte nežno, kružnim pokretima, da biste joj olakšali disanje i zaustavili kašalj.

foto: Uzorak.info

4. Solarni pleksus

Kad bebu muči uznemirenost želuca, grčevi u stomaku i zadržavanje daha, masirajte sredinu stopala, na samom početku luka tabana. Ta oblast je povezana sa solarnim pleksusom – nervnim centrom između stomaka i pluća.

foto: Uzorak.info

5. Bol u gornjem delu stomaka

U slučaju zatvora, gorušice i lošeg varenja, masirajte deo između sredine i jastučeta stopala.

foto: Uzorak.info

6. Bol u donjem delu stomaka

Ako beba ima bolove usled gasova i nadimanja creva, masirajte između sredine stopala i pete.

foto: Uzorak.info

7. Leđa

Ponekad se kod beba dešava da neki delovi tela rastu brže od drugih, zbog čega deca često imaju bolove u kukovima. Da biste otklonili ovaj problem, trljajte pete! Masaža peta takođe pomaže kod zatvora i uznemirenosti želuca.

foto: Uzorak.info

Zapamtite: refleksologija je isključivo namenjena ublažavanju simptomatskih bolova. U slučaju ozbiljnih poremećaja, morate se obratiti lekaru!

Isprobajte sami i preporučite prijateljima!

Bonus video

NA DIJETI SMO VEĆ 42 DANA! Neko STAGNIRA, neko TRENIRA, a njoj više NE USTAJU u busu jer misle da je TRUDNA! Evo šta o tome misli STRONGMAN!

(Espreso.co.rs/ Uzorak.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.