UKOLIKO JEDETE SIR PRE SPAVANJA, KILOGRAMI ĆE SE SAMI TOPITI: Za nedelju dana, videćete VELIKU RAZLIKU
Zrnasti sir pomaže pri gubitku kilograma, Foto: Novi.ba

neverovatno

UKOLIKO JEDETE SIR PRE SPAVANJA, KILOGRAMI ĆE SE SAMI TOPITI: Za nedelju dana, videćete VELIKU RAZLIKU

Smatra se da je zrnasti sir idealan pre odlaska u krevet jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini

Objavljeno:

Zrnasti sir pre spavanja? O da - ima odličan učinak na gubitak kilograma.

Konzumiranje sira naveče poznato je po tome da stvara stomačne probleme i nadutost ali nova istraživanja su otkrila da nam može pomoći u gubitku kilograma. Novo istraživanje, objavljeno u britanskom časopisu Nutrition, otkrilo je da jedenje zrnatog sira, pre odlaska na spavanje, može pomoći u gubitku kilograma jer nisko kalorična hrana pomaže kod bržeg metabolizma, mišića i celokupnog zdravlja - čak i dok ste u krevetu, prema naučnicima.

Popularna teorija je da redovno zalogajčići kasno noć povećavaju rizik od pretilosti jer ih telo pohranjuje kao masnoću. Ali to nije slučaj s proizvodima bogatim belančevinama poput svežeg zrnastog sira, objasnio je nutricionist Michael Ormsbee za Metro.

Njegov tim smatra da je konzumiranje dve kašike sira samo pola sata pre spavanja, zapravo dobro i ujedno i bolja alternativa zdravim napitcima. Profesor Ormsbee sFlorida State University, rekao je: "Do sada smo pretpostavljali da će celovita prehrana delovati slično kao i podaci o dodatnim proteinima, ali nismo imali pravih dokaza."

Ovo otkriće je važno zato što je jedan od dokaza da celovita hrana "radi" jednako kao i proteinski dodaci i daje ljudima mogućnosti raznolike prehrane pre spavanja, koje nadilaze "proteine iz vrećice".

Smatra se da je zrnasti sir idealan pre odlaska u krevet jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini, koji se polako ispuštaju u telo. To osigurava stalnu opskrbu aminokiselina tokom noći. Kada jedete proteine, oni se razbijaju u aminokiseline. To zatim koristi vašem telu različitim procesima kao što su izgradnja mišića i regulisanje imunološke funkcije.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.