ČUVAJTE ZDRAVLJE: Ne izbacujte mlečne proizvode iz svoje ishrane!
Mlečni proizvodi su veoma važan deo ishrane i kod dece i kod odraslih, Foto: Promo

probajte

ČUVAJTE ZDRAVLJE: Ne izbacujte mlečne proizvode iz svoje ishrane!

Napravite zanimljiv sendvič, poigrajte se sa izgledom i sastojcima koje ćete staviti na sendvič i vaši problemi će biti mnogo manji

Objavljeno: 10:43h

Zna se da je mleko važno za rast i razvoj dece zbog minerala i vitamina kojima obiluje, a pre svega zbog kalcijuma, koji je najvažniji element za održavanje čvrstoće kostiju i zdravlje zuba. Međutim, deca neretko izbegavaju da ga piju, a odrasli prate trendove koji kažu da mlečni proizvodi nanose štetu organizmu. Razmislite da li ste spremni da ugrozite svoje i zdravlje svoje porodice.

Rešenje za decu i odrasle

foto: Promo

Ako i vaše dete izbegava da pije mleko, a vi ste s razlogom uporni da se dnevno popije makar jedna čaša, pružite svom detetu ukusniju alternativu. Kajmak namaz i sirni namazi različitih ukusa predstavljaju odličan izvor zdravih, hranljivih sastojaka kojih ima i u mleku. Zato im napravite zanimljiv sendvič, poigrajte se sa izgledom i sastojcima koje ćete staviti na sendvič i vaši problemi će biti mnogo manji.

foto: Promo

Možete da napravite i ceo obrok u koji ćete ubaciti 100% prirodni meki, kremasti kajmak namaz ili neki drugi mlečni proizvod, koji ne sadrži konzervanse i veštačke arome, aditive i boje. Predlažemo vam kiš, jer može da bude vrlo zanimljiv, a jednostavan je za pripremu. OVDE pogledajte recept.

Čitajte deklaracije

Moramo ovde da vam skrenemo pažnju da pri kupovini ovih namaza treba obratiti posebnu pažnju na oznaku 100% prirodno, kao i na to da nema konzervansa, aditiva i veštačkih aroma. To je važno jer najnoviji tehnološki procesi omogućavaju da se na putu od pomuženog mleka do kupovine ambalaže sa polica zadrže svi kvalitetni sastojci. Ambalaže se pune na visokoj temperaturi, a zatim se u „hladnom” lancu, u kom temperatura ne ide ispod 8 stepeni Celzijusa, skladišti, distribuira, pa tako i prodaje. Zato morate da obratite pažnju na deklaracije na proizvodima.

foto: Promo

Kada se odlučite šta ćete da kupite, pružite i sami primer svom detetu i podelite obrok sa njim, bilo da je sendvič ili kiš ili pasta sa kajmak namazom. Tako ćete pored zdravlja svojoj porodici priuštiti i dodatni benefit – srećne zajedničke trenutke.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.