LEKARI SU JOJ DAVALI JOŠ ŠEST MESECI ŽIVOTA: Promenila je samo JEDNU naviku i pobedila RAK PANKREASA! (FOTO)
Peni Lovn čija bolest se sada nalazi u remisiji, Foto: Printscreen/Facebook/Penny Lown

UPORNA!

LEKARI SU JOJ DAVALI JOŠ ŠEST MESECI ŽIVOTA: Promenila je samo JEDNU naviku i pobedila RAK PANKREASA! (FOTO)

Smatra da je za sebe dobela ispravnu odluku

Objavljeno:

Peni Lovn je 55-godišnjakinja kojoj je 2013. godine dijagnostikovan rak pankreasa. Odlučila je da uđe u bitku s tom opakom bolešću i promeni ishranu. Odlučila je da postane veganka i tvrdi: Zbog toga sam danas još uvek živa.

Brojne su studije koje pokazuju prednosti ovakve ishrane na celokupno zdravlje, ali i sve više onih koji se odlučuju da ne jedu namirnice životinjskog porekla.

Nakon što joj je dijagnostikovan rak, lekari su joj prognozirali još šest meseci života, najviše godinu. Ono što ju je posebno šokiralo kada je čula dijagnozu bila je činjenica da je obolela od teške bolesti s malim šansama za preživljavanje, a živela je, smatra, zdravim životom.

Podvrgnuta je operaciji i hemoterapiji i njena bolest je danas u remisiji. Odlučila je da promeni svoj način života kako se opaka bolest više ne bi vratila.

"Morala sam da prilagodim svoje telo posledicama operacije jer sam imala osetljivu probavu i ostalo mi je samo 20 posto pankreasa, pa sam zapravo bila - dijabetičar", priča Peni za UNILAD.

"Kako mi se telo sve više i više oporavljalo, u njega sam unosila samo 'čisto gorivo'. Što sam više to radila, to sam se bolje osećala. Nisam htela da provedem ceo život u strahu da će se rak vratiti. Statistike su tu. Prehrana bazirana na povrću i voću je najzdravija za izbegavanje raka i dijabetesa", rekla je.

Svakodnevno čita o istraživanjima koja ukazuju na prednosti veganske ishrane i to joj je dokaz, smatra, da je za sebe donela sasvim ispravnu odluku.

BONUS VIDEO: ISEKLI DRVO I SPAKOVALI GA U JEDNOM POTEZU! I dabrovi zavide ovim drvosečama! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.