IMATE NIZAK PRITISAK? Sok od ove BILJKE je jako efikasan, a pomaže i vašem IMUNITETU!
Foto: Shutterstock

ZDRAVA ISHRANA

IMATE NIZAK PRITISAK? Sok od ove BILJKE je jako efikasan, a pomaže i vašem IMUNITETU!

Ova korenasta biljka efikasna je i za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija

Objavljeno:

Ako ste malokrvni, imate nizak pritisak ili ste podložni respiratornim infekcijama jedite što više cvekle.

Ova korenasta biljka efikasna je i za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija.

U vreme sezone virusa i gripa najbolji način da ojačate imunitet jeste da svakodnevno pijete sok od cvekle. Za samo nekoliko dana konzumiranja ovog lekovitog napitka, osetićete se jače i spavaćete bolje.

Ishrana koja obiluje cveklom pokazala se blagotvorna i za poboljšanje funkcije jetre, povećanje nivoa hemoglobina, smanjenje jačine upale, sprečavnje demencije, ublažavanje artritisa, kao i za usporavanje procesa demineralizacije zuba i kostiju.

Cvekla je jako zdrava
Cvekla je jako zdrava foto: Pixabay

Cvekla je najbolje da se jede sveža, kao salata ili da se od nje pravi sok. Ipak, i kuvana ima svoje prednosti u odnosu na nezdravu hranu.

Za jutarnji detoks za jači organizam potrebna vam je glavica sveže cvekle, pola šolje vode i dve kašike meda. Dobro operite i očistite cveklu. Isecite je na kockice i izblendirajte je. Dobijeni sok razblažite vodom i dodajte med.

Ovaj moćni antioksidativni napitak obezbediće vam dovoljno energije tokom čitavog dana, a ujedno će da zaštiti od sezonskih prehlada. Sok je prijatnog i slatkog ukusa i u njega može da se doda i sok od limuna, pomorandže ili nekoliko kapi ehinacee.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.