SVAKOG DANA JELA JE PO JEDAN KRASTAVAC: Rešila se neprijatnog ZADAHA i još jednog VELIKOG problema!
Svakog dana jela je po jedan krastavac, Foto: Profimedia

da li ste znali?

SVAKOG DANA JELA JE PO JEDAN KRASTAVAC: Rešila se neprijatnog ZADAHA i još jednog VELIKOG problema!

Krastavac je često potpuno zaboravljena namirnica. U svojoj skromnosti i jednostavnosti, većina nas uzima ga zdravo za gotovo. A šta se dešava ako obratite pažnju na njega i jedete ga baš svakog dana?

Objavljeno:

Novinarka sajta Pixelated Planet.com prenosi rezultate naučnog istraživanja koji kažu da krastavac uklanja toksine iz tela, ali i poboljšava kvalitet kože i kose.

Tu su i mnogi drugi benefiti, ali novinarku portala Pixaleted Planet privukle su baš te dve, te je rešila da sprovede jedan mali eksperiment.

Eksperiment je bio jednostavan i lako izvodljiv: Svakog dana u toku mesec dana poješće jedan krastavac. Evo kako je to prošlo.

Koža mi izgleda fenomenalno

Budući da se, kao što znamo, krastavci sastoje od 95 odsto vode, odlični su za dubinsku hidrataciju tela. Zbog toga nije iznenađujuće što je novinarka odmah sinula i popravila stanje kože.

Konačno sam rešila problem neredovne stolice

- Često imam problema sa opstipacijom, a nakon ovog mog eskperimenta, išla sam regularno u toalet. I ne samo to, nadutost stomaka praktično je nestala - kaže ona. Krastavci, dokazano je, podstiču metabolizam i pomažu u eliminisanju nadutosti. Kako se sastoje od mnogo vlakana i vode, sjajan su i diuretik. Uz sve to, stimulišu bubrege da efikasnije izbacuju mokraćnu kiselinu.

Nema više zadaha

Kako kaže novinarka, povremeno ju je mučio loš zadah, a postoji jedan trik sa krastavcem koji taj problem eliminiše.

-Samo odsecite komad krastavca i držite ga u ustima pola minuta. Antibakterijsa svojstva krastavca pomoći će vam da uklonite zadah - kaže ona.

BONUS VIDEO: NAŠLI SMO IZLAZ IZ LAVIRINTA: Pored tunela, prestonica dobila rasvetu u obliku lavirinta!

(Espreso.co.rs/Pixelated Planet.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.