NE LJUTITE SE NA PARTNERA KOJI ISPUŠTA VETROVE! Možda vam je upravo SPASIO ŽIVOT
ispuštanje vetrova može smanjiti rizik od raka, srčanog udara..., Foto: Profimedia, Facebook

Istraživanje

NE LJUTITE SE NA PARTNERA KOJI ISPUŠTA VETROVE! Možda vam je upravo SPASIO ŽIVOT

Naučnici su otkrili da u malim dozama sprečava štetu na mitohondrijima što uveliko pomaže u održavanju dobrog zdravstvenog stanja

Objavljeno:

Možda biste vašoj drugoj polovini, koja ispušta vetrove pred vama, trebalo da zahvalite jer vam je produžila život. Ozbiljni smo, ovo je čak potvrdilo i istraživanje.

Naučnici sa Univerziteta Exeter otkrili su da je dobro udisati te mirise jer gasovi od kojih se sastoje mogu pomoći u borbi tela protiv bolesti, kako prenosi Ordinacija. Istraživanje je objavljeno u magazinu Medicinal Chemistry Communications, a analiziran je uticaj hidrogen-sulfata na telo.

Iako u velikim količinama ovaj gas ima loš uticaj na telo, naučnici su otkrili da u malim dozama sprečava štetu na mitohondrijama što uveliko pomaže u održavanju dobrog zdravstvenog stanja. Iako taj gas ima jak, neugodan miris poput trulih jaja, prirodno se stvara u telu i može biti koristan za vaše zdravlje, kaže dr. Mark Wood koji učestvovao u istraživanju.

Može smanjiti rizik od raka, srčanog udara.. A istraživači kažu da u starijoj dobi ovaj gas sprečava razvoj artritisa i demencije. Sada naučnici pokušavaju da razviju hemikaliju koju bi koristili u terapiji, a ona bi u telu stvarala zdravu količinu ovog gasa i tako dobro uticala na zdravlje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.