AKO IMATE CRVENILO NA LICU, POSETITE LEKARA! Ovaj problem je opasan po zdravlje, a svi ga zanemaruju!
Foto: Pixabay

Neverovatni podaci!

AKO IMATE CRVENILO NA LICU, POSETITE LEKARA! Ovaj problem je opasan po zdravlje, a svi ga zanemaruju!

Lice zaista može otkriti neke iznenađujuće tajne o vašem zdravlju

Objavljeno: 30.09.2018. 20:34h
  • 24

Duboke bore upozoravaju na osteoporozu, isto kao što ni suve usne, crvene oči i spušteni kapci nisu samo estetski problem.

Naučnici sa univerziteta Jejl u SAD-u proučavali su bore na licu 114 žena u postmenopauzi. Pokazalo se da one s najdubljim borama imaju najkrhkije kosti. Kostima i koži zajedničko je tkivo kolagen. Kako starimo, promene u kolagenu rezultiraju borama i opuštenom kožom, ali takođe pogoršavaju kvalitet kostiju, pokazalo je istraživanje.

Lice zaista može otkriti neke iznenađujuće tajne o vašem zdravlju. Ako je išarano kapilarama, može biti znak kardiološkog stanja mitralne stenoze – tvrdi dr Helen Stokes-Lampard sa londonskog Rojal koledža.

Evo koje znake bolesti možete raspoznati na svom licu.

Crvenilo lica

Mogući uzrok: lupus, bolest srca, menopauza

Crvenilo može biti znak sistemskog eritemskog lupusa, autoimunog stanja koje prate bol u zglobovima, umor i osip na obrazima i nosu. Posledica je napad tela na vlastito tkivo, uključujući i kožu, a pogoršava se kada se izlažete suncu. Crvene mrlje i pege po licu i vratu čest su znak menopauze. Promene nivoa hormona utiču na hipotalamus, područje u mozgu koje reguliše toplotu, pa mozak misli da je telesna temperatura previsoka i podstiče dilataciju krvnih sudova kože, uzrokujući crvenilo i peckanje.

Zakrvavljene oči

Mogući uzrok: polenska groznica, visok krvni pritisak

Povremeno, celo oko može pocrveneti, kao rezultat krvarenja ispod vežnjače. Krvarenje iza očne jabučice ređe može biti posledica visokog krvnog pritiska, usled čega dolazi do pucanja malih kapilara u oku.

Treptanje

Mogući uzrok: stres, multipla skleroza

Treptanje, poznato kao miokimija, jeste spontano grčenje mišića. Pretežno se javlja na donjim kapcima, a neretko i na gornjim. Stres je najčešći uzročnik tog tika jer telo prestaje da apsorbuje vitamin B, važan za oko. Takvi grčevi mogu se pojaviti i drugde u telu, npr u želucu.

Bonus video:

(Espreso.rs/lepaisrecna.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media