Čudesna kafa: Mršavite s njom, a povećava i koeficijent inteligencije! (FOTO)

NAJNOVIJI HIT

Čudesna kafa: Mršavite s njom, a povećava i koeficijent inteligencije! (FOTO)

Iako su lekari skeptični, u SAD vlada pomama za novom dijetom koja se bazira na kafi, a navodno uz mršavljenje podiže i IQ
Objavljeno:

"'Bulletproof dijeta' stimuliše mozak, daje energiju, potiče na rad, i čini od vas boljeg roditelja, prijatelja i bolju osobu", kaže Dave Asprey koji je osmislio novi popularni način gubitka kilograma. Vest koja je obradovala milione: Lek za dijabetes tip 1 je na korak od nas! (FOTO) Magično piće, "bulletproof" odnosno "neprobojna" kafa radi se uz dodatak kašičice maslaca, po mogućnosti ghee, i malo kokosovog ulja. Šećer ili med i mleko su strogo zabranjeni. "Popijete tu kafu ujutro i više ne mislite na hranu jedno duže vreme. Mozak prima energiju koja ne dolazi od šećera, žudnja za hranom nestaje i osećate neku vrstu slobode", kaže Dave Asprey koji je osmislio režim. "Gubite kilograme jer vaš metabolizam radi a ne grickate između obroka", dodaje on.

Ideju je dobio tokom jednog putovanja u Tibet 2004. Osetio je simptome visinske bolesti, sve dok nije probao njihov čaj sa maslacom. Impresioniran čudesnim energetskim učinkom tog pića, odlučio ga je prilagoditi zapadnom načinu života. Lekari su kritičniji i kažu da ta dijeta funkcionira kao i bilo koja druga u kojoj se naprosto ljudi lišavaju hrane. Amy Schnabel, nutricionistkinja iz Los Anđelesa naglašava: "Ako osetite navalu energije i bistrinu misli, to je verovatno od placenog učinka", kaže ona. Ima boju kao bela kafa i tekstura je otprilike ista kao kod bele kafe. Okus je sasvim dobar, maslac upravo toliko potiskuje gorčinu kafe.
Thinkstock
Asprey pojašnjava da "neprobojna kafa” : 1. U kvalitetnoj kafi je malo toksina koji bi delovalo protiv kofeina. 2. Puno masnoće usporava, ujedno i pojačava učinak kofeina na brži rad mozga. 3. Bio maslac je i sam po sebi pun antioksidantima, holesterolom i vitaminom K, čiji su pozitivni učinci dobro poznati. 4. Kokosovo ulje je glavni izvor laurinske kiseline, triglicerida i sadrže puno energije. 5. Puno masnoće pokreće takozvani ketogeni proces u organizmu, što otprilike znači da organizam potrebu za energijom pokriva iz masnoće u telu, a ne iz ugljikohidrata, te kad potrošite masnoću iz kafe, kreću da se troši masnoća akumulirana u organizmu. (Espreso.co.rs / Izvor: Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.