AKO VAM SE INFEKCIJE UVEK VRAĆAJU! Napravite najmoćniji prirodni antibiotik koji ubija sve bakterije!
Foto: Shutterstock

SPAS

AKO VAM SE INFEKCIJE UVEK VRAĆAJU! Napravite najmoćniji prirodni antibiotik koji ubija sve bakterije!

Ova mešavina takođe stimuliše cirkulaciju krvi, čisti krv i povećava proizvodnju limfne tečnosti

Objavljeno:

Dobra vest je da možete napraviti sopstveni tonik za čišćenje, koji se bori protiv parazita, virusa, bakterija, pa čak i gljivičnih infekcija. Najbolje od svega – nema neželjenih efekata!

Moderna medicina je dovela do široke upotrebe antibiotika u borbi protiv bakterijskih infekcija i nema sumnje da su oni jedno od najvećih dostignuća medicine. Ipak, zato što ih doktori često prepisuju, kao i zbog njihove prekomerne upotrebe (na primjer kod stanja gdje bi imuni sistem uspeo sam da se izbori), opasne bakterije oko nas imaju mnogo više prilika da se razvijaju. Sve je više i više sojeva otpornih na antibiotike, uključujući i veoma opasne superbakterije. Upotreba antibiotika ima i neželjene efekte, kao što je uništavanje crevne flore, odnosno bakterija koje pomažu u varenju hrane (a učestvuju i u regulisanju imunog sistema).

Ova mešavina takođe stimuliše cirkulaciju krvi, čisti krv i povećava proizvodnju limfne tečnosti.

Evo šta vam je potrebno:

3 šolje jabukovog sirćeta

1/4 šolje samlevenog belog luka

1/4 šolje samlevenog crnog luka

2 sveže papričice (što ljuće, to bolje!), očišćene i iseckane

1/4 šolje iseckanog đumbira

2 kašike narendanog rena

2 kašike kurkume u prahu ili 2 isjeckana korena kurkume

Sve sastojke, osim sirćeta, stavite u činiju i dobro promešajte. Sipajte u staklenu teglu tako da suhi sastojci zauzimaju 2/3 tegle, a onda sipajte sirće dok ne napunite teglu. Ostavite teglu na hladnom, suvom mestu dve sedmice, a svakog dana je promućkajte nekoliko puta. Posle dve sedmice, procedite tečnost kroz sitno sito ili čistu gazu, i dobili ste sopstveni zdravi tonik za čišćenje. Suve sastojke možete iskoristiti za spremanje jela.

Da biste se rešili prehlade i ojačali imuni sistem, ispirajte grlo jednom kašikom tečnosti svakog dana. Svakog dana povećavajte količinu za po malo, da biste nakon tri do četiri dana koristili malu čašu. Ako imate jaku prehladu, ispirajte grlo 5 do 6 puta dnevno. Pošto je tonik prilično jak, posisajte krišku nekog citrusnog voća nakon korištenja.

Beli luk je prirodni antibiotik, ali za razliku od antibiotika iz apoteke, on ubija samo neželjene bakterije. Veoma je efikasan u borbi protiv gljivičnih infekcija. Đumbir, sa druge strane, ima moćno antiupalno dejstvo i stimuliše cirkulaciju krvi. Kurkuma je jedan od najzdravijih začina: usporava rast malignih ćelija i sprečava demenciju, a takođe ublžava i bolove u zglobovima.

Jabukovo sirće sadrži pektin, koji snižava holesterol i reguliše krvni pritisak. Poznato je i da pomaže kod mršavljenja, jer razbija masne ćelije. Jabučna kiselina u sirćetu, efikasan je borac protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija.

Ako imate neku infekciju, najbolje je provjeriti sa doktorom koliko je ozbiljna – da biste saznali da li vrijedi korištenje tonika. Ponekad su antibiotici jednostavno neophodni. Međutim, kada nisu, dobro je imati ovako moćnu alternativu!

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / haber.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.