OTKRIVEN TAJNI RUSKI RECEPT: Evo kako se izboriti sa GLAVOBOLJOM I MIGRENOM!
Foto: Profimedia

prirodni lek

OTKRIVEN TAJNI RUSKI RECEPT: Evo kako se izboriti sa GLAVOBOLJOM I MIGRENOM!

. Za običnu glavobolju dovoljan je jedan analgetik ili hladna krpa na čelu, ali ako se stvari postanu ozbiljnije, može li priroda da pomogne?

Objavljeno: 20.08.2018. 21:30h
  • 16

Tup bol u predelu slepoočnica, čela, može biti posledica stresa, napetosti, lošeg vida.

Ali glava može da zaboli i iz čista mira.

Svi pate od glavobolje. Mladi, stari… Vrtoglavice, zujanje u ušima…. Nesnosne glavobolje nekima upropaste dan, a nekima i život. Za običnu glavobolju dovoljan je jedan analgetik ili hladna krpa na čelu, ali ako se stvari postanu ozbiljnije, može li priroda da pomogne?

Za običnu glavobolju:

KROMPIR


Ovo je jedan od najstarijih recepata. Krompir presecite na pola i njime trljajte predeo oko slepoočnica i čelo. Kada se osuši, glavobolja bi trebala da prestane.

KAFA I LIMUN


U šolju crne kafe iscedite jedan limun. Popijte i čekajte da bol prestane. Ne bi trebalo dugo da traje.

MASAŽA ULJEM OD MENTE I LAVANDE


Ulje jedne od ove dve biljke smlačite i njime lagano masirajte nosnu kost i predeo oko očiju. Ne bi škodilo ni da vam neko izmasira ramena, vrat i potiljak, što bi poboljšalo cirkulaciju i otklonilo bol.

Rešite se glavobolje
Rešite se glavobolje foto: Thinkstock

Za migrenu:

LEK OD ĐUMBIRA


Ova biljka ima analgetsko dejstvo i brzo deluje. Možete je koristiti na dva načina — kao čaj ili da koren ove biljke jednostavno grickate. Čaj se sprema tako što se 1/3 đumbira u prahu pomeša sa čašom vode ili soka i pije više puta dnevno.

RIBLJE ULJE


Može da se koristi za masažu ili da se uzima u obliku kapsule. Daje odlične rezultate.

LED


Lezite u tihu i zamračenu sobu i na čelo stavite što hladnije obloge. Na glavu navucite kapu ili je umotajte nekom maramom, peškirom.

RECEPT ZA MIGRENU KOJI GOTOVO MOMENTALNO OTKLANJA BOL


Dve kašičice himalajske soli (može da se nađe u bilo kojoj bolje snabdevenoj prodavnici zdrave hrane), pomešajte sa sokom dva limuna. U to dodate izrendanu koru limuna. Sve pomešajte i dodajte dva decilitra vode. Dobro izmešajte i popijte naiskap.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media