Redovno ga koristite, a ne znate šta radi vašem srcu (GIF)

ZDRAVLJE IZ PRIRODE

Redovno ga koristite, a ne znate šta radi vašem srcu (GIF)

Najdragocenije za zdravlje je ono što potiče iz prirode - samo ga pravilno upotrebljavajte
Objavljeno: 09:23h

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) navela je u jednom izveštaju korisna svojstva belog luka i smatra da je odličan dodatak ishrani kada je u pitanju borba protiv hiperlipidemije (povišenog nivoa lipida ili masnoća u krvi), ili sprečavanje vaskularnih problema povezanih sa starenjem, poput ateroskleroze. Snizite krvni pritisak za samo 10 sekundi (FOTO) Beli luk se kao izuzetno delotvoran dodatak preporučuje pacijentima koji pate od povišenog krvnog pritiska. Metju Dž. Budof, naučnik iz firme BioMed LA, tvrdi da je istraživanje novi dokaz o prednostima ovog suplementa u "smanjenju nakupljanja plaka u arterijama i sprečavanju stvaranja novih, koji mogu rezultovati srčanim bolestima". Hronično ste umorni? Imamo pravi lek za vas, treba samo da ga popijete dva puta godišnje! (FOTO)

Naučnici su pratili stanje 55 pacijenata u dobi od 40 do 75 godina među kojma su neki patili od povišenog krvnog pritiska, neki od gojaznosti, a neki od kardiovaskularnih bolesti. Svi su podvrgnuti koronarnoj angiografiji kojom je precizno izmerena količina masnoća i kalcijuma u njihovim arterijama. Kako da najbrže očistite beli luk, a da vam ne ostane miris na rukama? (VIDEO) Sledećih godinu dana naučnici su prvoj grupi pacijenata svakodnevno davali placebo, a drugoj 2,4 mg odstajalog ekstrakta belog luka. Ustanovljeno je da se kod grupe koja je svakodnevno dobijala ekstrakt belog luka ukupna količina plaka u arterijama smanjila za 80 procenata, jednako kao i gustoća plaka. 3 magična sastojka: Čudotvorni lek za arterije i srce (VIDEO)
Beli luk od davnina ima reputaciju dragocenog leka i preventive kod brojnih bolesti, a poznato je njegovo antibakterijsko delovanje kod gastroenteritisa, kao i antifungalno delovanje u lečenju gljivice candide albicans. Amiši se kunu u ovaj lekoviti napitak, probajte ga i vi (FOTO)
Odstajali ekstrakt belog luka može da spreči stvaranje plaka na zidovima arterija i da uspori razvoj kardiovaskularnih bolesti, pokazalo je nedavno provedeno američko istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Nutrition. (Espreso.co.rs / Izvor: Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.