ŽENA OTKRILA KAKO JE IZLEČILA MIGRENU: Nije ono što mislite, evo šta utiče na nastanak  učestale glavobolje!
Foto: Profimedia

pročitajte savet

ŽENA OTKRILA KAKO JE IZLEČILA MIGRENU: Nije ono što mislite, evo šta utiče na nastanak učestale glavobolje!

Nedostatak ljubavi prema sebi i drugima može uzrokovati brojne tegobe

Objavljeno:

Pre nego što dođem do toga kako sam iscelila migrenu želim vam pojasniti što je sve uticalo na nastanak migrena kod mene, a verujem da su to uzroci nastanka ove tegobe i kod drugih ljudi.

Naime, odrastala sam u porodici u kojoj se nisam osećala sigurno i zaštićeno, plašila sam se života, živela sam u strahu. Već kao dete naučila sam odmeravati svaki svoj pokret, potez, izgovorenu reč. Naučila sam vešto potiskivati one neprijatne emocije koje bi se vremenom nakupile pod pritiskom takvog načina života.

Naučila sam da nije sigurno biti svoj, pokazati svoju suštinu i svoje osećaje. Naučila sam da se bojim života, da ne verujem ni sebi, a kamoli drugima.

Težila sam perfekcionizmu u svemu, što je bilo nemoguće postići. Uvek sam imala osećaj da s mojom porodicom nešto nije u redu, a onda se taj osećaj preneo na moj osobni doživljaj sebe i drugih. U ljudima sam videla potencijalnu opasnost i pretnju za vlastitu sigurnost.

Nedostatak ljubavi prema sebi i svetu razvio je određene tegobe u telu, a među njima i migrenu koja je bila najneprijatnija. Migrene su mi se javile dok sam bila student u svibju 2012. godine i od tada sam nekoliko godina svaki mesec imala jake glavobolje po dva-tri dana. I kad bi me prošla migrena glava mi je bila teška, telo isrcpljeno i osećala sam jednu opštu slabost organizma.

To je najkraće rečeno istorija mog odrastanja i života, ali istorija koja je postavila temelje mog zdravlja i moje osobnosti. Sećam se tačno dana kada sam prvi put osetila migrenski napad, to iskustvo mi je bilo vrlo neprijatno, izazivalo mi je dodatni strah.

Strah je, takođe, izazivao, ali i dodatno pojačavao bol. Kada bi se bol pojavila, povlačila bih se u svoju sobu, nekoliko dana ne bih mogla normalno funkcionirati.

Bio je to znak da nešto ne radim kako treba kao i da trebam poraditi na svojoj mentalnoj higijeni. Potisnute emocije su se manifestirale u vidu migrene.

Migrena je znak da smo mnoge emocije potisnuli, jer su vrlo neprijatne, misleći da će nam tako biti lakše. To je bežanje od samog sebe. Perfekcionizam je, takođe, jedan od uzroka migrena, a iz tog perfekcionizma javlja se nemoć, naročito ako ne možemo uticati na neku situaciju da se promeni. Onda se javlja i otpor, neprihvatanje sebe, situacije i ljudi takvih kakvi jesi.

Mislimo da sve treba biti onako kako smo mi zamislili i kad se to ne ostvari, javljaju se te negativne emocije. Potom, bežimo od tih emocija, jer mislimo da su one loše, ne znamo ih transformisati i tako one ostaju u telu zarobljene, težeći da se ispolje na neki način. Tada se javljaju razne tegobe, zdravstveni problemi, bolesti i slično.

Nema ništa loše u svemu tome ako prihvatimo da je bol znak da treba poraditi na sebi. Ako i dalje okrivljujete druge za to što vam se dešava, ne možete napredovati. Potrebno je preuzeti odgovornost za svoj život i onda polako, strpljivo i predano unapređivati svoje zdravlje.

Ovde dolazimo do odgovora na pitanje kako možemo unapređivati svoje zdravlje i kako sam ja izlečila migrenu. Kao što rekoh, prvo sam sagledala svoj život, sve segmente svog života i priznala sebi da nisam zadovoljna trenutnim stanjem, a potom sam prihvatila one emocije kojih sam tada bila svesna i menjajući svoje razmišljanje i stav prema životu postepeno radila na svojoj osobnoj transformaciji.

Medicina je već odavno utvrdila da su bolesti psiho-somatske, dakle, bolest nastaje u umu, tu je koren svih naših problema. Um treba što više pročistiti od negativnog načina razmišljanja, od zastrašivanja samog sebe, a onda određenim tehnikama raditi na menjaju uverenja o zdravlju i tako čistiti svoju podsvest.

Osim toga, vrlo je važno da naučite osluškivati svoje telo i da blagovremeno odgovarate na njegove potrebe. Neka vam telo bude kao hram vaše duše, zato ga negujte, vodite računa o svojoj ishrani, redovno vežbajte i iznad svega volite!

Bonus video

(VIDEO) DA LI JE OVO DRVO IZVOR SVIH ALERGIJA? Samo ga pipnuo, a ono izbacilo gigantski oblak opasnog praha!

(Espreso.co.rs / Alternativno.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.