DA LI VAM JE OVO ODVRATNO? Ruska salata u Rusiji je potpuno drugačija od naše!
Foto: profimedia

KRALJICA TRPEZE

DA LI VAM JE OVO ODVRATNO? Ruska salata u Rusiji je potpuno drugačija od naše!

Ispostavilo se da gospođa Ruska salata, kraljica novogodišnje i praznične trpeze, u originalu uopšte ne izgleda onako kako je mi pravimo

Objavljeno: 20:15h

Ruska salata se u Rusiji ne zove samo “salata”, već je zovu “Olivier”.

Ovaj naziv je dobila po njenom osnivaču Lucienu Olivieru.

Bio je ruski kuvar belgijskog ili francuskog porekla.

Olivier je bio vlasnik restorana tačnije pariške kuhinje u Moskvi.

Restoran se zvao „Ermitaž“ i bio je jedan od najboljih u to vreme.

Istorija kaže da je ruska salata nastala tako što je Olivier 1860. godine poslužio goste salatom koja je ubrzo postala zaštitni znak restorana, a mnogo godina kasnije postala je i neizostavni recept svih poznatih kuhara sveta.

E, sad dolazimo do zaista zabrinjavajuće činjenice – salata “Olivier” se u Rusiji ne pravi kao naša Ruska salata.

Ima dosta drugačije sastojke i dosta drugačiji ukus.

Osnovni sastojci za Rusku salatu na ruski način su:

- kuvani krompir

- šargarepa

- kačkavalj

- krupni kikiriki

- zeleni grašak

- jaja

- koren celera

- crni luk

- kuvana piletina

- jabuka sa tikvicama

- posoljena

- pobiberena i premazana senfom

- majoneza

Njihova salata ima osvežavajući ukus i potpuno je drugačija od onoga što mi jedemo ovih dana.

Bonus video

(VIDEO) SVI ZNAMO KAKO DA ISPRŽIMO JAJE: On je svetski KUVAR i otkrio nam je najbolji način kako da ga spremimo za DORUČAK!

(Espreso.co.rs / Alternativno.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.