KADA IH POMEŠATE, CIMET I ŽALFIJA SU JAČI OD SVAKE HEMIJE: Posle ovog ELIKSIRA ZDRAVLJA više nikada nećete uzimati ANTIBIOTIKE!
Foto: Profimedia

ima lekovito dejstvo

KADA IH POMEŠATE, CIMET I ŽALFIJA SU JAČI OD SVAKE HEMIJE: Posle ovog ELIKSIRA ZDRAVLJA više nikada nećete uzimati ANTIBIOTIKE!

Koliko je žalfija delotvorna ovo pitanje je postavio još Hipokrat

Objavljeno: 25.07.2018. 18:15h
  • 123

Česte su gripe, prehlade, viroze i razne upale. Tada su lekarske ordinacije pune pacijenata. Zato bi bilo bolje pre nego što i sami zatražite lekarsku pomoć isprobate neke narodne lekove kojima su se vekovima terale bolesti iz kuće.

Jedna od namirnica koju svakodnevno koristimo pri kuvanju vekovima je i lek za niz bolesti.

"Zašto da umre čovek kojem u vrtu raste žalfija?”, pitao se Hipokrat spominjući biljku koja se hiljadama godina koristi kao antibiotik.

Žalfija (Salvia officinalis) posebno je dobra za grlo, infekcije disajnih puteva, kao i infekcije u ustima. Korisna je i za želudačne infekcije i probleme u crevima, a pomaže i pri smanjenju temperature, groznice i bolova u telu koji se javljaju na početku prehlade i gripa.

Arapi su, kao i Kinezi i Rimljani, verovali da je žalfija ključ dugog života. Ima antibakterijska, antifungalna i antivirusna svojstva. Zato ne bi bilo loše da isprobate bar neki od ovih recepata!

Rakija od žalfije

Oko 250 g listića žalfije potopite u 1,5 litar rakije, najbolje lozovače. Ostavite da ostoji tri nedelje, procedite i pomešajte sa 1,5 kg neutralnog meda od bagrema. Prespite u staklene flaše i ostavite da stoji još tri nedjelje. Povremeno promućkajte, a kad istekne to vreme, svakog dana pijte po malo.

Cimet
Cimet foto: Pixabay

Tinktura od žalfije za prevenciju bolesti

U decilitar 70-procentnog etilnog alkohola stavite 20 grama usitnjenih žalfijinih listića. Ostavite da stoji na toplom mesec dana. Procedite i prespite u bočicu. Po 10 do 15 kapi tinkture dodajte u malo vode, soka ili čaja tri puta dnevno. Zabranjeno je za trudnice i decu!

Žalfija i cimet protiv bronhitisa

Rastopite dve kašike šećera, pa prelijte sa pola litre mleka, kao kada pravite prepečeno mleko. Kad prokuva, skinite sa vatre i dodajte kašičicu usitnjene žalfije i pola kašičice cimeta. Ostavite da odstoji deset minuta, pa procedite i pijte tri puta u toku dana.

Bonus video 

NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)!

(Espreso.rs Alternativno.net) 

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.


Espreso.rs


Adria media