ČIM UJUTRU USTANETE TRČITE  U WC DA MOKRITE? Ovo su razlozi zašto vam se to dešava, neki su i OPASNI! (FOTO)
Foto: Novi.ba

prvi simptomi bolesti

ČIM UJUTRU USTANETE TRČITE U WC DA MOKRITE? Ovo su razlozi zašto vam se to dešava, neki su i OPASNI! (FOTO)

Kafa nikako ne pomaže ovom stanju jer je sama po sebi jak diuretik, a ako ti je to, kao i mnogima, prvo jutarnje piće, onda nije ni čudo što si svakih par minuta natrag na WC-u. uvek na WC-u

Objavljeno:

Tokom noći tvoji bubrezi filtriraju manje urina nego uobičajeno, a tvoj bešika se opusti i može 'primiti' veću količinu mokraće.

Takođe, hormon vazopresin ili antidiuretski hormon (ADH) upućuje stanice da zadržavaju vodu, što uzrokuje tvoje jutarnje peripetije s mokrenjem.

Kafa nikako ne pomaže ovom stanju jer je sama po sebi jak diuretik, a ako ti je to, kao i mnogima, prvo jutarnje piće, onda nije ni čudo što si svakih par minuta natrag na WC-u. uvek na WC-u.

Znači, jutarnje učestale posete WC-u su sasvim normalne, no moraš se zapitati događa li se tebi ovo tokom celog dana? Obavezno poseti lekara imaš li problema s učestalim mokrenjem jer bi se moglo raditi o infekciji urinarnog trakta (pogotovo ako primijetiš da te boli ili peče dok mokriš), ili pak imaš preterano aktivnu bešiku.

Manja šansa, ali i dalje postoji, je ta da se radi o dijabetesu, čiji je jedan od glavnih simptoma učestalo mokrenje, a gotovo uvek ga prati i konstantna žeđ i suva usta.

Zadnja opcija jest da se radi o fibromima, dobroćudnim izraslinama sastavljenim od vlaknastog i vezivnog tkiva koji se očitavaju kroz osećaj pritiska u donjem delu trbuha ili obilne menstruacije.

Bonus video

MRZELA SAM SVOJE TELO: Želela sam ravan stomak i silikone, ali sam zbog ćerke odustala!

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.