ZABORAVITE NA SKUPE PREPARATE! Rešite se STRIJA na prirodan način, pomoću ovih PET RECEPATA!
Foto: Profimedia

sve imate u kući

ZABORAVITE NA SKUPE PREPARATE! Rešite se STRIJA na prirodan način, pomoću ovih PET RECEPATA!

Isprobajte pet domaćih recepata za suzbijanje strija!

Objavljeno: 12:06h

Strije nerviraju i muškarce i žene.

Kada se koža rastegne u kratkom razdoblju, ima problema s proizvodnjom kolagena i elastina, proteina zaslužnih za lepotu i elastičnost kože - tako nastanu strije, odnosno napukline na koži.

Ne mora nužno značiti da će se pojaviti prilikom naglog debljanja, strije su prirodne i može ih dobiti bilo ko. Ne možemo uticati na pojavu strija, ali možemo smanjiti mogućnost dolaska strija pravilnom brigom o koži, a jedan od najvažnijih aspekata prevencije strija je spoljno hidritiziranje kože.

Svakodnevno hidrirajte kožu s prirodnim losionima za telo, poput maslinovog i kokosovog ulja jer je koža onda mekša i lakše podnosi rastezanje. Važno je i piti puno vode, stručnjaci upozoravaju da je deset čaša vode dnevno potrebno da bi telo bilo hidrizirano a pokušajte da izbegavate kafu, čaj ili sok jer mogu izazvati dehidraciju.

U nastavku pogledajte i isprobajte pet domaćih recepata za suzbijanje strija.

1. Sok od krompira

Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnovu kožnih ćelija. Izrežite krompir srednje veličine na debele kriške. Uzmite jednu od kriški krompira i nežno utrljavajte na strije nekoliko minuta. Pripazite da tekućina iz krompira pokriva zahvaćeno područje. Pustite da se sok od krompira osuši neko vreme, a onda ga isperite mlakom vodom.

2. Šećer

Prirodni beli šećer je jedan od najboljih prirodnih lekova da se rešite strija. Pomešajte kašičicu sirovog šećera s malo bademovog mleka i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro izmešajte i primenite na strije i druga područja kože. Nežno utrljavajte smjsu na kožu najmanje 10 minuta svaki dan pre tuširanja. Radite ovo otprilike mesec dana i gledajte kako vaše strije postaju svetlije.

3. Aloe Vera gel

Aloe vera je učinkovita u lečenju mnogih kožnih problema. Sadrži razne bitne nutrijente i aktivne tvari koji se mogu koristiti u lečenju manjih opeklina, dok se njena lekovita i umirujuća sredstva mogu koristiti za rešavanje strija. Možete izravno utrljati aloe vera gel na zahvaćeno područje na koži, ostaviti ga nekoliko minuta i zatim isprati mlakom vodom.

Limunov sok je dobar protiv strija
Limunov sok je dobar protiv strija foto: Profimedia

4. Limunov sok

Još jedan jednostavan način za umanjivanje strija je korištenje limunovog soka. Limunov sok je prirodno kiseo što pomaže lečenju i smanjivanju strija, povreda kože, akni i drugih ožiljaka. Nežno utrljajte svjži limunov sok na strije kružnim pokretima. Pustite da se limunov sok upije u kožu barem 10 minuta pre ispiranja s toplom vodom. Druga mogućnost je da pomešate istu količinu soka od krastavca i limunovog soka i nanesete smesu na strije.

5. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži mnogo nutrijenata i antioksidansa koji pomažu pri poboljšavanju mnogih kožnih problema uključujući strije. Umasirajte blago toplo čisto maslinovo ulje na zahvaćeno područje na koži. Ovo će poboljšati cirkulaciju i u velikoj meri smanjiti strije. Ostavite ga pola sata da se vitamini A, D i E koji su prisutni u ulju upiju u kožu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.