OVO SU BOLEŠTINE koje možete da dobijete ako ODMAH ne presvučete MOKAR kupaći!
Foto: Profimedia

ŽENE, OBRATITE PAŽNJU!

OVO SU BOLEŠTINE koje možete da dobijete ako ODMAH ne presvučete MOKAR kupaći!

Promena je neophodna ako želite da izbegnete infekcije urinarnog trakta i probleme sa gljivicama

Objavljeno: 11:23h

Čuli ste već toliko puta da mokar kupaći nije baš dobra zona za vaše intimno zdravlje. Naporno je menjati kupaći nakon svakog ulaska u vodu ali iz jednog razloga, zbog koga možete imati velike probleme, ipak ostanite disciplinovani.

Pamuk je zbog načina na koji prolazi vazduh kroz njega mnogo veći prijatelj ženskog zdravlja, a kako su kupaći napravljeni od sintetičkih materijala, potrebno je da ih menjate i dok ste na plaži.

Jer je sintetika teška za prolaz vazduha, vlaga se zadržava i onda nastaju problemi u vaginalnom području. Naime, mokar kupaći stvara ambijent u kome se mikroorganizmi razmnožavaju veoma brzo.

Zato je promena neophodna ako želite da izbegnete infekcije urinarnog trakta i probleme sa gljivicama.

Preporuka je da uvek imate rezervni kostim koji ćete presvući na plaži, a mokar osušiti. Takođe, kupaće kostime treba da perete svaki dan od morske vode ili hlora.

UPALA BEŠIKE, PROSTATE I URINARNOG TRAKTA

Nagle promene temperature kao što su izlasci iz klimatizovanog prostora ili ulazak u hladno more mogu biti krivci za upalu bešike. Isto tako, treba pripaziti i kod korišćenja javnog toaleta gde se razne opasnosti kriju ne samo na dasci WC šolje, već i na kvakama, slavini i toalet papiru.

Vodite računa o higijeni peškira, češće menjate higijenske uloške, koristite pamučno donje rublje i uvek se presvucite u suv kupaći.

GLJIVIČNE INFEKCIJE

Infekcijama ovog tipa najčešće se možete zaraziti korišćenjem bazena, a ređe u moru. Gljivicama najviše pogoduje vlažna sredina, pa je za njih idealno kad ste vi non-stop u mokrom.

Pored vlažnosti, pod većim faktorima rizika da im se razvije gljivična infekcija su osobe koje jedu puno slatkiša, piju alkohol, imaju oslabljen imunitet ili su izložene stresu. Spoljni polni organi (i materica) sadrže određenu mešanu floru koja održava kiselost toga područja, a izražava se kao pH vrednost.

UPALA JAJNIKA

Upala ovog tipa veoma je česta kod žena za vreme boravka na moru, a simptomi upale jajnika propraćeni su bolovima u donjem delu trbuha, predelu levog, desnog ili oba jajnika, a ponekad se može javiti i povišena telesna temperatura.

Upala ovog tipa mora se lečiti antibioticima koje će vam propisati lekar, a kako bi je sprečili izbegavajte hladne napitke i ne hodajte bosi. Dok traje upala, važno je stopala i stomak držati suvim i što više boraviti na suncu kako bi ugrejali stomak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.