SEDAM GODINA JE PILA TABLETE ZA MRŠAVLJENJE I UGOJILA SE 45 KILOGRAMA! Budite oprezni, ovo može i vama da se desi! (FOTO)
Foto: Reuters

!!!

SEDAM GODINA JE PILA TABLETE ZA MRŠAVLJENJE I UGOJILA SE 45 KILOGRAMA! Budite oprezni, ovo može i vama da se desi! (FOTO)

Nakon prvog lošeg iskustva, punih sedam godina konstantno je tražila druge tablete za skidanje suvišnih kilograma i planove dijeta

Objavljeno: 20:55h

Nakon što je sedam godina uzimala tablete za mršavljenje i paralelno s tim nabacila 45 kilograma viška, jedna Kineskinja odlučila se na drastičan korak - otišla je na operaciju smanjenja želuca.

Naime, 25-godišnja žena videla je na TV-u uverljivu reklamu za tablete koje pomažu u mršavljenju. Iako je tada imala oko 45 kilograma, svejedno je smatrala da bi trebala malo da smrša, pa je odlučila da pokuša s pilulama. Iako su rezultati na početku bili ohrabrujući, čim je prestala da uzima pilule, ne samo da je vratila sve kilograme nego se dodatno ugojila. I tako je ušla u pakleni krug iz kojeg je nemoguće izaći - u poslednjih sedam godina potrošila je oko 30.000 dolara na različite tablete za mršavljenje i programe za rešavanje viška kila, a za to vreme njena se težina udvostručila.

Nakon prvog lošeg iskustva, punih sedam godina konstantno je tražila druge tablete za skidanje suvišnih kilograma i planove dijeta, no rezultat je uvek bio isti. Iako se više ni ne seća koje je sve tablete uzimala, ono u što je sigurna je to da niti jedne nisu napravile ono što su proizvođači obećali u reklamama. Na tabletama bi obično uspela da smrša nekih desetak kilograma, no čim bi prestala da ih uzima, kilogrami bi se vratili, piše Oddity Central.

Isfrustrirana zbog lažnog oglašavanja, nazvala je službu za korisnike i pitala zašto svoj proizvod reklamiraju kao nešto što će sprečiti povratak neželjenih kilograma. Oni su joj savetovali još kompleksniji plan dijete i još neke pripravke za mršavljenje. Ni to nije pomoglo.

Žena je svoja iskustva podelila s kineskim listom Chengdu Business Daily i pokazala im svoju istoriju online kupovine kao dokaz da je proteklih sedam godina doista kupovala proizvode za mršavljenje.

- Želim da ljudi budu svesni da su reklame znatno drugačije od stvarnosti kada su u pitanju proizvodi za mršavljenje. Ja sam najbolji primer toga - izjavila je.

Lekari su rekli da su njene navike u ishrani doprinele dobijanju na težini, ali kažu da su tablete koje je uzimala ovih sedam godina glavni razlog gojenja. Stručnjaci napominju da tablete za mršavljenje funkcionišu tako da umanjuju apetit, no da taj efekt nije stabilan i dugotrajan. Bez obzira na reklame, mršavljenje je dug i sistematičan proces u kome nema prečica.

Bonus video

4 super recepta koji PRODUŽAVAJU ŽIVOT ZA 7 GODINA!

(Espreso.co.rs/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.