SEDAM GODINA JE PILA TABLETE ZA MRŠAVLJENJE: Ne samo da se UGOJILA, već joj se desilo nešto JOŠ GORE! (FOTO)
Foto: Reuters

žrtva zablude

SEDAM GODINA JE PILA TABLETE ZA MRŠAVLJENJE: Ne samo da se UGOJILA, već joj se desilo nešto JOŠ GORE! (FOTO)

Težina joj se udvostručila!

Objavljeno:

Jedna Kineskinja odlučila se da ode na operaciju smanjenja želuca, nakon što je 7 godina pila tablete za mršavljenje i zbog toga se ugoijila 45 kilograma.

Naime, 25-godišnja žena videla je na TV uverljivu reklamu za tablete koje pomažu u mršavljenju. Iako je tada imala oko 45 kilograma, svejedno je smatrala da bi trebala malo smršati, pa je odlučila da pokuša s pilulama.

Iako su rezultati na početku bili ohrabrujući, čim je prestala uzimati pilule, ne samo da je vratila sve kilograme nego se dodatno udebljala. I tako je ušla u pakleni krug iz kojeg je nemoguće izaći - u poslednjih sedam godina potrošila je oko 30.000 dolara na različite tablete za mršavljenje i programe za rešavanje viška kila, a za to vreme njena se težina udvostručila.

Nakon prvog lošeg iskustva, punih sedam godina konstantno je tražila druge tablete za skidanje suvišnih kilograma i planove dijeta, ali rezultat je uvek bio isti. Iako se više ni ne seća koje je sve tablete uzimala, ono u što je sigurna je to da nijedne nisu napravile ono što su proizvođači obećali u reklamama.

Na tabletama bi obično uspela da smrša nekih desetak kilograma, ali čim bi ih prestala uzimati, kilogrami bi se vratili, piše Oddity Central.

Isfrustrirana zbog lažnog oglašavanja, nazvala je službu za korisnike i pitala zašto svoj proizvod reklamiraju kao nešto što će sprečiti povratak neželjenih kilograma. Oni su joj savetovali još kompleksniji plan dijete i još neke pripravke za mršavljenje. Ni to nije pomoglo.

Žena je svoja iskustva podijelila s kineskim listom Chengdu Business Daily i pokazala im svoju istoriju onlajn kupovine kao dokaz da je proteklih sedam godina zaista kupovala proizvode za mršavljenje.

- Želim da ljudi budu svjsni da su reklame znatno drugačije od stvarnosti kada su u pitanju proizvodi za mršavljenje. Ja sam najbolji primer toga - izjavila je.

Lekari su rekli da su joj njene navike u ishranu doprinele dobivanju na težini, ali kažu da su tablete koje je uzimala ovih sedam godina glavni razlog debljanja.

Stručnjaci napominju da tablete za mršavljenje funkcionišu tako da obuzdavaju apetit, ali da taj efekt nije stabilan i dugotrajan. Bez obzira na reklame, mršavljenje je dug i sistematičan proces u kojem nema prečica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.