OTKRIVENA TAJNA MLADALAČKOG IZGLEDA JAPANKI! One koriste ovu MASKU ZA LICE, koju možete napraviti sami!
Foto: Profimedia

mladolikost bez botoksa

OTKRIVENA TAJNA MLADALAČKOG IZGLEDA JAPANKI! One koriste ovu MASKU ZA LICE, koju možete napraviti sami!

Treba vam samo 3 sastojka!

Objavljeno:

Mnoge žene žele da izgledaju mlađe i da bi to ostvarile troše mnogo novca za razne preparate i zahvate kako bi postigle mladalački izgled, ali u većini slučajeva prirodne maske za lice i telo mogu se pripremiti i u vlastitom domu s pravim sastojcima.

Pirinač je jedan od takvih sastojaka koji vam je potreban da biste napravili japansku masku s kojom ćete izgledati i do 10 godina mlađe.

Pirinač se inače smatra isceljujućim kozmetičkim sredstvom jer je bogata vitaminima B koji stimulišu rast i obnovu ćelija, ublažavaju masnoću lica kao i upalne procese na koži, poput crvenila, a to japanske žene jako dobro znaju i svakodnevno upotrebljavaju ovu masku.

Pirinač je jako dobar za kožu
Pirinač je jako dobar za kožu foto: Stock

Bore se ne mogu sprečiti, ali se mogu odložiti stoga vam donosimo 'recept' za pripremu ove prirodne maske koju ćete odmah zavoleti, a potrebne su vam samo 2-3 kašike pirinča, 1 kašika meda i 1 kašika mleka.

Priprema japanske maske za lice:

Uzmite 2-3 jušne kašike sirovog pirinča po želji i skuvajte ga dok dobro ne omekša. Procedite i ostavite u posebnu činiju. Kuvani pirinač properite vodom i dodajte u nju 1 kašiku toplog mleka. Promešajte smesu do ujednačenosti i dodajte u to 1 kašiku meda. Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata. Nakon pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se tečnošću od skuvanog pirinča.

Osim navedenih korisnih osobina pirinča, voda u kojem se kuvao odlično hidratira kožu lica, sadrži antioksidanse i poseduje apsorbirajuće svojstvo ultraljubičastih talasa.

Pored toga u stanju je da vezuje bakar, usporava stvaranje melanina i samim time sprečava nastajanje pigmentnih mrlja ,a posvetljuje postojeće.

Tečnost od pirinča možete čuvati u frižideru 4 dana. Koristite ga ujutro i uveče kao losion za lice, a možete ga zalediti u kalupima za led i koristiti kao kocku leda za masažu lica. Uz redovno korištenje maske primetićete kako vam je lice sveže i čišće, a koža glatka i zategnuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.