SMUČILA VAM SE KAFA? Ovo su ALTERNATIVNI načini za buđenje, koji su i mnogo ZDRAVIJI!
Foto: Thinkstock

nešto drugačije

SMUČILA VAM SE KAFA? Ovo su ALTERNATIVNI načini za buđenje, koji su i mnogo ZDRAVIJI!

Dobro je ponekad smanjiti unos kofeina!

Objavljeno:

Kafa je mnogima prvi jutranji napitak.

Naučnici imaju podeljena mišljena o kafi. Čas je zdrava, pa onda odjednom više nikako nije, zatim opet jest i tako stalno u krug.

Ali, svakako je dobro ponekad smanjiti unos kofeina, pogotovo ako pijete pet kafa dnevno. A tu su i oni koji ne vole kafu i tragaju za nečim što će ih ujutro jednako dobro razbuditi.

Ovo je nekoliko odličnih alternativa kafi koje su ujedno i puno zdravije, a ujutro vam pružaju svu potrebnu energiju za preživljavanje ostatka dana:

Jabuka

Umesto da popijete kavu, ujutro čim se probudite pojedite jednu sočnu jabuku. Naučnici su već odavno potvrdili kako ćete od ovog voća izgledati svježe, a prirodni šećeri držaće vas budnima puno duže od kafe

Napijete se čim otvorite oči

Umesto da čekate do doručka, odmah čim se probudite popijte čašu tople limunade. Mlaka voda pomoći će u čišćenju organizma, a limun će vas razbuditi i pomoći u topljenju kalorija tokom celog dana.

Voda sa limunom pomaže i u mršavljenju!
Voda sa limunom pomaže i u mršavljenju! foto: Pixabay

Razbudite se eteričnim uljima

Svi znamo da lavanda pomaže u lakšem tonjenju u san, ali postoje i eterična ulja od kojih ćete se brže razbuditi. Neka od njih su bosiljak, ružmarin, limun i menta.

Pokrenite se

Koliko vam puta treba ponoviti da nema boljeg načina za buđenje od važbe? Znamo da se ta ideja ne sviđa baš svima, ali svako bi joj bar jednom trebao pružiti priliku, jer ojećaj koji pruža ranojutarnja vežba je zaista dobar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.