DA LI ŽELITE DA ZASPITE KAO BEBA? Otkrivamo vam nekoliko SUPER trikova kako da UTONETE u san nikad BRŽE! (FOTO)
Foto: Shutterstock

pobedite nesanicu

DA LI ŽELITE DA ZASPITE KAO BEBA? Otkrivamo vam nekoliko SUPER trikova kako da UTONETE u san nikad BRŽE! (FOTO)

U pitanju je posebna poza u kojoj treba da budete 10 minuta pre odlaska u krevet

Objavljeno: 21:32h

Osim što leči nesanicu, reguliše protok krvi kroz telo, umiruje um, a pomaže i kod blagih oblika depresije.

Telo za spavanje treba pripremiti, kaže nutricionistica Džesika Sepel koja ništa ne prepušta slučaju kada je dobar san u pitanju. Otkrila je svoj trik koji joj, kaže, pomaže brže utonuti u san i spavati kvalitetnije.

- Ja volim da podignem noge na zid deset minuta pre nego što odem na spavanje. Radi se o joga pozi poznatoj pod nazivom "Viparita Karani" koja poboljšava cirkulaciju i stavlja parasimpatički nervni sistem u fazu mirovanja. Kada izvodite ovu pozu, pobrinite se da je spavaća soba mračna i hladna. Lezite, podignite noge na zid i polako dišite deset minuta - objasnila je Džesika Sepel.

Ova poza reguliše protok krvi kroz telo, dobra je kod problema s otečenim zglobovima, odlična je kod nesanice, umiruje um, a pomaže i kod blagih oblika depresije.

- Funkcionisanje svih naših unutarnjih organa je regulisano od strane nesvesnog nervnog sistema poznatog kao autonomni nervni sistem (ANS).

ANS se deli na simpatički i parasimpatički nervni sistem. Simpatički nervni sistem je odgovoran za aktivaciju odgovora u stresnim situacijama. Parasimpatički sistem upravo suprotno odgovoran je za aktiviranje umirujućeg stanja i uzrokuje reakciju opuštanja - pojašnjavaju u Centru za akupunkturu u Splitu.

Bonus video

OD 90 DO 0 STEPENI BEZ ZASTOJA! Nadrealno je kakvu vežbu ova devojka može da uradi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.