NAŠLI SMO REŠENJE ZA CELULIT! Ovo su namirnice koje treba koristiti i nestaće kao rukom odnešen!
Foto: Stock

evo rešenja

NAŠLI SMO REŠENJE ZA CELULIT! Ovo su namirnice koje treba koristiti i nestaće kao rukom odnešen!

Svakodnevna primena pomaže

Objavljeno:

Ovaj problem se pojavljuje zbog naglog gojenja ili mršavljenja, stresa, brzog rasta. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može brzo prilagoditi te se oštećuje i nastaju strije.

Strije su napuknuća potkožnog vezivnog tkiva koja često nastaju zbog rastezanja kože tokom naglog debljanja. Ako ne pre, gotovo svaka žena sa njima se susrela u trudnoći. Strije mogu nastati i ako koži nedostaje vlažnost i elastičnost. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može brzo prilagoditi te se oštećuje i nastaju strije. No zahvaljujući prirodi, protiv strija postoje efikasna sredstva.

Jedite badem, blitvu, brokoli

Budući da je kod strija najvažnija prevencija, posebnu pažnju treba posvetiti hranjenju i vlaženju kože sa preparatima i kremama koje joj daju vlažnost i elastičnost. Jer kad se strije jednom pojave, teško ih je u potpunosti ukloniti.

Eterična ulja kojima možete preventivno izbeći nastanak strija i ublažiti njihove ožiljke su bademovo ulje, ulje divlje ruže, lavanda i mandarina.

Pri ublažavanju strija i ožiljaka učinkovito je i ulje avokada, smilja i tamjana koje se utrljava u kožu. Izuzetno je važna i pravilna ishrana koja uključuje namirnice bogate vitaminima E i C i cinkom. Vitamin E se može u organizam uneti putem badema, blitve, semenki suncokreta, peršuna, avokada i maslina. Vitaminom C obiluju paprika, brokoli, agrumi poput grejpa, mandarine, narandže, limuna i kiselog kupusa.

Tu je i hrana bogata cinkom, elementom koji je izuzetno značajan za funkcioniranje našeg celog tela. Najbolje se apsorbuje iz životinjskih namirnica - jaja, goveđeg i ćurećeg mesa te morskih plodova (školjke, rakovi, tuna). Ima ga i u bademima, grašku, pšeničnim klicama, integralnim žitaricama, semenkama bundeve, španaću, pivskom kvascu i grašku.

Cink e izuzetno značajan za funkcioniranje našeg celog tela
Cink e izuzetno značajan za funkcioniranje našeg celog tela foto: Beta/Dragan Gojić

Odličan prirodni lek protiv strija je sok od krompira

On sadrži vitamine i minerale koji podstiču rast i obnovu ćelija kože. Starinsko lečenje kaže kako krompir treba izrezati na deblje kolutove, te njima trljati strijama zahvaćeno područje nekoliko minuta. Treba voditi računa da sok od krompira pokrije spomenuto područje. Kad se osuši, to područje isprati mlakom vodom. Tretman ponoviti svakodnevno.

Šećer i bademovo ulje

Iako zvuči čudno, problem sa strijama može rešiti obični, beli šećer. Koristi se kao piling tako da se kašičica šećera pomeša sa nekoliko kapi esencijalnog bademovog ulja i sveže ceđenog soka od limuna.

Sastojke je potrebno dobro izmešati te smesu naneti na zahvaćeno područje. Mešavinu treba trljati kružnim pokretima desetak minuta dnevno, a nakon toga je isprati mlakom vodom.

BONUS VIDEO: H&M i Elle magazin proslavili dolazak kolekcije Conscious Exclusive 2018

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.