OVO SU PRIRODNA I JEFTINA REŠENJA PROTIV DOSADNIH KOMARACA: Banane, maslinovo ulje i limun će vam pomoći!
Foto: Espreso

isprobajte

OVO SU PRIRODNA I JEFTINA REŠENJA PROTIV DOSADNIH KOMARACA: Banane, maslinovo ulje i limun će vam pomoći!

Ove namirnice će vas spasiti napasti

Objavljeno:

Postoji puno sredstava za obranu od komaraca, ali ako želite da izbegnete one sa hemikalijama, možete ih napraviti na prirodan način. Sigurno niste znali kako vam banana, maslinovo ulje, limun i druge namirnice mogu pomoći, ali, verujte mogu.

BANANA

Osim što je banana jako zdrava i ukusna, može vam pomoći kad su u pitanju dosadni komarci. Možete spojiti ugodno sa korisnim - nakon što je pojedete namažite se unutrašnjom stranom kore po rukama i nogama. A i ako vas je već ubo komarac, ubod možete istrljati korom i pustiti da se osuši bez ispiranja. Ako i dalje svrbi, ponoviti postupak.

foto: Pixabay.com

LIMUN

Kiselina iz limuna može ublažiti svrab na mestu uboda, i to vrlo jednostavno. Krišku limuna pritisnite na mesto uboda i tako držite 5 do 10 minuta. A možete limun i prerezati na pola, umetnuti 10 do 15 klinčića u unutrašnjost i tako ga ostaviti na terasi, u sobi ili gde god se nalazite.

JABUKOVO SIRĆE

Iako ti se možda čini neobičnim, jabukovo sirće je vrlo dobro protiv komaraca. I to ako ga pijete. Evo recepta: 3 kašičice sirćeta pomešajte sa 2 dl vode i po želji malo meda. Nakon kratkog razdoblja tvoja koža će početi da luči miris sirćeta koji odbija insekte.

foto: Profimedia

LAVANDA

Komarci ne mogu lavandu smisliti. U maslinovo, bademovo ili neko drugo ulje ukapajte par kapi eteričnog ulja lavande i namažite celo telo. Lavanda je dobra i za ublažavanje svraba. Samo kap ili dve razblažene lavande u baznim uljima će vrlo brzo smiriti svrab.

ČEŠNJAK

Česnjak je poznat po mnogim svojim lekovitim svojstvima. Ako ne možete njegov miris da podnesete, uzmite malo češnjaka i protrljajte ga po telu. Komarci će te definitivno zaobilaziti u širokom luku.

foto: Pixabay

PASTA ZA ZUBE

Osim što nam daje sveži dah, pasta za zube s ukusom mentola ima još jedno super svojstvo. Pasta stiska kožu na delu na kojem je namazana i tako izvlači otrov dok se suši. A mentol daje osećaj kao da te hladi, pa to svakako pomaže protiv svraba i ublažava otečeni deo.

VANILA

Komarci ne vole ni miris vanile. Pomešajte je sa običnom kremom i s tim pripravkom se namažite po celom telu.

foto: Pixabay.com

KRASTAVCI

Još jedan miris koji odbija komarce je miris krastavca. Oljuštite ga, usitnite i sameljite u blenderu. Iz te mase iscedite sok koji ćete izliti u posudice za led i staviti da se zaledi. Kasnije zaleđenim kockicama premažite telo.

Bonus video:

Glossy lično - Andreana Čekić: Često plačem

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.