Ako imate OVU KRVNU GRUPU, najteže podnosite STRES! Evo kako možete da olakšate sebi
Foto: Thinkstock

važno je znati

Ako imate OVU KRVNU GRUPU, najteže podnosite STRES! Evo kako možete da olakšate sebi

Najteže podnose zato što imaju viši nivo kortizola u krvi, hormona odgovornog za osećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa

Objavljeno:

Krvnu grupu važno je znati zato što nam ona može reći kojim smo bolestima skloni, ali i kako se nosimo sa stresom.

Možemo otkriti i kako se najbolje riješiti stresa s obzirom na krvnu grupu.

Naime, naučno je dokazano da osobe s krvnom grupom A najgore podnose stres. To je zato što imaju viši nivo kortizola u krvi, hormona odgovornog za osećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa.

Fizička aktivnost odličan je način za smanjivanje stresa, a stresu podložnim ljudima s krvnom grupom A preporučuju se umirujuće fizičke aktivnosti poput tai chija i joge koje snižavaju nivo kortizola.

Osobe s krvnom grupom 0, pokazala su istraživanja, najbolje podnose stresne situacije, ali isto tako im treba pomoć da iz tela izbace hormon kortizol. U tome će im najbolje pomoći energično vežbanje koja će ekspresno ukloniti osećaj stresa.

Osobama s krvnom grupom B najviše odgovaraju joga i drugi blaži oblici treninga, dok pojedinci s krvnom grupom AB najbolje funkcionišu kada je njihova dnevna rutina uravnotežena, bez prevelikih oscilacija osećaja stresa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.