AKO DELITE SLUŠALICE S NEKIM, ODMAH PRESTANITE: Ovo može da izazove OZBILJNE INFEKCIJE, ali i jednu BOLEST
Foto: Profimedia

REDOVNO ČISTITE SLUŠALICE

AKO DELITE SLUŠALICE S NEKIM, ODMAH PRESTANITE: Ovo može da izazove OZBILJNE INFEKCIJE, ali i jednu BOLEST

Treba da izbegavate da delite slušalice

Objavljeno:

Od mrtvih ćelija do voska iz ušiju i bakterija - sve to može se naći na slušalicama koje koristite svakodnevno. Zato je izuzetno važno da ih redovno čistite, a prema studiji objavljenoj u magazinu "Online Journal of Health and Allied Sciences" česta upotreba slušalica koje se stavljaju u uho povećava razmnožavanje bakterija unutar bubne opne.

Takođe, treba da izbegavate da delite slušalice. Posebno u teretani i tokom vežbanja jer tada se pojačano znojite, a to doprinosi razvoju loših bakterija, prenosi "Dejli Mejl".

Zanimljivo je i da korišćenje slušalica dok telo proizvodi velike količine znoja može dovesti do "plivačkog uha", bolne infekcije ušnog kanala.

- Prljave slušalice su rasadnik bakterija, gljivica. Na njima se nalazi i vosak iz ušiju pomešan s oljuštenim ćelijama kože, sitnim česticama prljavštine. Zato deljenje s drugima nije dobra ideja. Tokom istraživana pronašli smo štetne bakterije na 92 odsto slušalica i to kod ljudi koji su ih redovno delili s drugima - rekao je za "Dejli mejl" dr Čiranaj Mikopadaj sa Univerziteta "Manipal" u Indiji.

Kako se čiste slušalice?

Slušalice se moraju očistiti mekom, jedva vlažnom krpom, nikad mokrom. Krpicu navlažite s malo deterdženta i malo mlake vode pa tapkajte nežno po slušalicama. Takođe, alkohol je odlično pomagalo - ubija bakterije, uklanja naslage nečistoće i brzo isparava.

Bonus video

AKO OVO RADI FLEKAMA, ŠTA LI TEK ČINI VAŠEM ŽELUCU?! Energetsko piće zbrisalo ono što ni skidač rđe ne može!

(Espreso.co.rs/ B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.