OVAJ NAPITAK JE ODLIČNA ZAMENA ZA KAFU! Razbudiće vas odmah, a dobar je i za MRŠAVLJENJE!
Foto: Profimedia

ISPROBAJTE!

OVAJ NAPITAK JE ODLIČNA ZAMENA ZA KAFU! Razbudiće vas odmah, a dobar je i za MRŠAVLJENJE!

Započnite jutro malo drugačije

Objavljeno:

Svi se možemo složiti da kafa ima svojih (zdravstvenih) prednosti, a uz to je i finog ukusa, ali postoji piće koje je još bolje za početak dana – topla voda s limunom.

Voda s limunom ne samo da brzo gasi jutarnju žeđ već je bogata vitaminima i hranjivim tvarima, a u nastavku saznajte koje su još prednosti vode s limunom.

Podizanje energije

Limuni su prirodan izvor kalijuma, kalcijuma i magnezijuma, a sadrže i brojne elektrolite koji hidriraju vaše telo istovremeno se rešavajući toksina.

Snažniji imunitet

Kada se vitamin C iz limuna pomeša s vodom oni deluju kao adaptogen, prirodna supstanca koja normalizuje procese u telu i pomaže mu u borbi protiv virusa i drugih infekcija.

Gubitak težine

Jeste li ikada čuli za pektin vlakna? Ona odgađaju apsorpciju glukoze u telo i normalizuju broj lipida u krvi, a smanjuju i želju za hranom. Zbog svega toga pomažu vam u gubitku kilograma, a dobra je vest da su limuni krcati pektin vlaknima.

Smanjenje stresa

Depresija i anksioznost mogu biti rezultat manjka kalijuma u krvi, a čak i sam miris limuna može smiriti vaš živčani sistem.

Limun je izvor zdravlja
Limun je izvor zdravlja foto: Pixabay

Lepša koža

Limuni su oružje protiv svega što uzrokuje bubuljice i upale na vašoj koži. Antioksidansi iz limuna mogu izbrisati bore i mrlje s kože, a njegova protuupalna svojstva mogu ublažiti bubuljice i crvenilo.

Svež dah

Kiselost iz limuna stimuliše žlezde i tako sprečava suva usta, koja su jedan od glavnih uzroka lošeg zadaha. Voda s limunom takođe može sprečiti bolesti desni i ublažiti zubobolje.

Bolja koncentracija

Limuni imaju višu koncentraciju negativnih jona od ostalog voća, a oni povećavaju protok kiseonika do mozga zbog čega ćete se osjćati budniji ili bare manje pospano.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.