KILOGRAMI ĆE NESTATI KAO RUKOM ODNEŠENI: Vreme je da saznate što je to pravilo 80:20!
Foto: Profimedia

vredi pokušati!

KILOGRAMI ĆE NESTATI KAO RUKOM ODNEŠENI: Vreme je da saznate što je to pravilo 80:20!

Ovo će vam olakšati proces mršavljenja!

Objavljeno:

Iako nema neke velike tajne u gubitku kilograma (naravno, ako posredi nije zdravstveni problem), da ih je lako izgubiti, verovatno bi 90 posto populacije izabralo biti na “mršavijoj” strani. I to ne samo zbog izgleda, već brojnih zdravstvenih prednosti koje donosi figura manjeg obujma.

Možda se čak najveći problem krije u našem mozgu, onaj trenutak kada odlučite da idete na dijetu ili restrikciju bilo koje vrste, verovatmo je isti trenutak u kojem ćete se osećati “nikad gladnije” i dobiti još veću želju za svom hranom koju ste si zabranili. Upravo tu može uskočiti pravilo 80:20 koje redovito koriste poznata svetska lica u procesu mršavljenja.

Ideja koja se krija iza ovog pravila zapravo je jako jednostavna – 80 posto vremena usresredite se na zdravu ishranu dok ostatak od 20 posto vremena možete konzumirati “zabranjene” stvari, tačnije manje zdrave namirnice. Dakle, ako dnevno jedete tri obroka, to znači da četiri obroka u nedelji mogu biti nezdrava. Ako jedete pet obroka dnevno onda pravilnu ishranu možete prekršiti sa sedam nezdravih obroka.

U svakom slučaju, pazite na količinu namirnica kada odlučitite da pojedete nešto izvan plana ishrane i zapamtite – ne branite sebi ništa i to je jedini način da uspete!

BONUS VIDEO:

Ekipa Espresa probala skakavce i larve

(Espreso.co.rs / Dnevno.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.