Rečeno mu je da će zbog NEIZLEČIVE BOLESTI UMRETI: Doživeo je 102 godine, a ono što ga je spasilo, SVE JE OSTAVILO U ČUDU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

NEVEROVATNO!

Rečeno mu je da će zbog NEIZLEČIVE BOLESTI UMRETI: Doživeo je 102 godine, a ono što ga je spasilo, SVE JE OSTAVILO U ČUDU! (VIDEO)

Nakon 30 godina zdravog života, u svojoj 97 godini, odlučio je da poseti iste lekare koji su mu prognozirali kratak životni vek

Objavljeno:

Nakon što su mu daktori rekli da će živeti još samo pola godine,jer ima neizlečivu bolest, on je spakovao svoje stvari i otišao u jedno malo mesto kraj mora čekajući da umre. Ipak, desilo se čudo....

Ovo je istinita priča grčkog državljanina Stamatis Moraitis, i negovo iskustvo koje mu je život priredio.

“Svi pričaju da je rak neizjlčiva bolest, a postoji mnogo jednostavnih izlečenja da je neverovatno za videti koliko nas zapravo doktori lažu”, rekao je ratni veteran iz Grčke, kojem je devet različitih stručnjaka potvrdilo da mu je ostalo samo šest meseci do kraja života.

Godine 1976. dijagnostikovali su mu rak pluća i predložili lečenje jakom hemoterapijom, uprkos tome što je objavljeno da mu nema spasa.

Stamatis je taj način lečenja odbio i saopštio je da to ne može pozitivno da deluje na ljudski organizam. “Prvo bolesnog čoveka oslabe i još mu pogoršaju stanje, zatim mu kažu da je njegova bolest neizlečiva.”

Moratis se vratio u svoj rodni kraj, na ostrvo Ikariju. Zbog uverenosti da će živeti samo još šest meseci, pao je u depresiju, po ceo dane je ležao, a brigu o njemu su vodile njegova majka i supruga.

Ostrvo Ikarija
Ostrvo Ikarija foto: Wikipedia Commons

Jednog dana je osetio iznenadni nalet snage i krenuo je da bude aktivan. Počeo je da se penje na planinu, do male crkve, takođe su i prijatelji krenuli da ga obilaze, samim tim se i on osećao bolje. Svakim danom je sve više i više napredovao.

Posle nekog vremena, zasadio je sebi baštu. U njemu je provodio dane uzgajajući voće i povrće. Počeo je i sam sebi da sprema jelo, koristeći plodove svog truda iz bašte.

Tako je prošlo šest meseci, a umesto smrti imao je svoju baštu, vinograd, kao i još veću želju za životom.

Svaki dan se budio rano sa željom da provodi vreme sa svojom porodicom, radeći i uživajući na suncu pored mora.

I tako su godine prolazile, a on je bio sve zdraviji i zdraviji.

Nakon 30 godina zdravog života, u svojoj 97 godini, odlučio je da poseti iste lekare koji su mu prognozirali kratak životni vek.

Šta se desilo? Ti isti lekari koji su mu rekli da će se njegov život za par meseci okončati, bili su odavno već mrtvi, on ih je nadživeo.

Kada je umro, imao je neverovatne 102 godine. Smrt je izazvala starost, a rak koji se pominjao, prestao je da postoji.

Suština zdravog života je imati zdravo telo, ali i zdrav duh.

Treba što više težiti životu u prirodnom okruženju, kao i dobroj i pravilnoj ishrani.

Ikarija je ostrvo poznato po dobroj hrani, kao i po tome da se bolesti srca ili raka skoro i ne pojavljuju.

Životne navike stanovnika Ikarije:

– Mediteranska dijeta. Mnogo, po mogućnosti sirovog i domaćeg povrća. Izbaciti meso u potpunosti. Domaće maslinovo ulje, semenke, žitarice. Domaći hleb s celovitim žitaricama. Domaće voće i povrće..

– Mnogo čaja. Čaj ima diuretička svojstva i ima mogućnost da istera sve otrove iz tela, ako je domaći naravno.

– Odmor. Odmarajte ako ste umorni. Ne prisiljavajte svoj organizam na život uz malo sna. Lezite na vreme.

– Budite aktivni u prirodi. Šetajte, upijajte sunce i more ili zelenilo, šumu, travke. Radite, gradite, sadite.

– Ne jurite sa životom i oslobodite se strahova i stresa. Družite se s prijateljima, s porodicom, puno se smejte i ne očekujte od života ništa. Jednostavno se prepustite lepoti života. Ukoliko je moguće preselite se u mesto bez smoga, u mesto bez otrova u vazduhu, u mesto gde vas niko neće terati ili prisiljavati na bilo šta. Živite život i zaboravite na bolest. Živite kao da je uopšte nemate, kao da ne postoji. Tako je živio Moraitis i preživio. Nadživeo je sve one koji su ga uveravali da će umrieti.

BONUS VIDEO: DA LI JE OVO DRVO IZVOR SVIH ALERGIJA? Samo ga pipnuo, a ono izbacilo gigantski oblak opasnog praha!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.