KAKO ODRŽAVATE INTIMNU HIGIJENU? Stručnjaci upozoravaju da OVO nikako ne smete koristiti!
Foto: Profimedia

samoperuća mašina

KAKO ODRŽAVATE INTIMNU HIGIJENU? Stručnjaci upozoravaju da OVO nikako ne smete koristiti!

Bez dodatnih sredstava stručnjaci, dalje se navodi u studiji, objašnjavaju da je vagina kao samoperuća mašina

Objavljeno:

Vođenje računa o vagini i intimnoj regiji je veoma važno - ne zbog lične higijene, koja se podrazumeva, već zbog zdrave pH kože, odusustva bakterija i infekcija. Ipak, stručnjaci ne navode da treba da koristite gomilu proizvoda i preparata.

Studija objavljena u "BMC Women’s Health" pokazala je da 95 odsto ispitanih žena koristi maramice, sprejeve i posebne vode za intimnu regiju. Istovremeno te žene imale su i tri puta veće šanse da "zakače" nekiod vaginalnih problema, navedeno je u studiji.

Otkrića Žene koje koriste intimne gelove imaju osam puta veće šanse da dobiju gljivičnu i 20 puta veće šanse da dobiju bakterijsku infekciju. Lubrikanti i vlažne maramice su takođe na "crnoj listi".

Bez dodatnih sredstava Stručnjaci, dalje se navodi u studiji, objašnjavaju da je vagina kao samoperuća mašina. Prirodni mehanizmi već postoje za postizanje optimalne pH vrednosti, kao i balansa koji neće dovesti do infekcija. Kada koristimo dodatne proizvode i pomagala samo narušavamo prirodu formu i ravnotežu bakterija u ovoj zoni.

Za očuvanje higijene preporučuje se obično zapiranje mlakom vodom. Samo rukom uvek dobro protrljate spoljašnost vagine i to je sasvim dovoljno. Ne trljajte, ne koristite sapune, kupke u toj zoni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Superzena.b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.