Držite noge podignute barem 10 minuta dnevno - rezultati vidljivi nakon nekoliko dana
Neobična vežba, Foto: Stock

korisna vežba

Držite noge podignute barem 10 minuta dnevno - rezultati vidljivi nakon nekoliko dana

Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tela i duha, a takođe je veoma korisna i za cirkulaciju

Objavljeno:

Ova neobična vežba je vrlo korisna za vaše zdravlje.

To nije obična vežba, već prava terapija. Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tela i duha, a takođe je veoma korisna i za cirkulaciju. Nemojte se plašiti da isprobate nešto novo. Ova vežba neće uticati na vašu figuru, niti će učiniti vaše noge lepšim, ali će vam pomoći da se bolje osećate i fizički i psihički, što je takođe veoma važno.

5 korisnih efekata ove vežbe: Smanjuje otok u nogama, Otklanja sindrom umornih nogu, Poboljšava varenje, Opušta nervni sistem, Doprinosi psihičkom miru.

Izvođenje vežbe: Pronađite mirno mesto i izdvojte 10 minuta koje ćete posvetiti sebi.

Potrebno je da obezbedite uslove koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se. Ako u isto vreme budete pričali telefonom ili čitali poruke, nećete postići isti efekat. Lezite na leđa, butine bi trebalo da budu 15-50 cm udaljene od zida.

Savijte noge u kolenima i oslonite se petama uz zid. Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida. Ispravite noge i oslonite se na zid čitavom površinom stopala. Ne savijajte noge u kolenima i opustite ih.

Stavite jastuk pod glavu (ili leđa). Trebalo bi da vam bude jako udobno. Zatvorite oči i dišite. Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce. Budite svesni svog disanja. Udišite brojeći do 2, a izdišite brojeći do 4. Zadržite se u ovom položaju 10 minuta zatvorenih očiju. Dišite i opustite se.

Ova vežba nas uvodi u stanje meditacije iako toga nismo ni svesni. Osetićemo kako naše telo i um zaranjaju u mir i dostižu harmoniju. Vremenom, kako budete praktikovali ovu vežbu, primetićete kako od nje imate sve veće blagodeti. Stoga, nemojte čekati i počnite već danas! Napravite korak ka zdravijem životu!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infoput.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.