URNIŠU VAS NA SVAKOM KORAKU? ZBOG OVIH 7 RAZLOGA ste baš vi MAGNET za komarce!
Ove vaše osobine su magnet za komarce, Foto: Profiemedia

eto odgovora

URNIŠU VAS NA SVAKOM KORAKU? ZBOG OVIH 7 RAZLOGA ste baš vi MAGNET za komarce!

Da li se pitate zašto ste baš vi magnet za komarce?

Objavljeno: 17:45h

Sedite u društvu na popodnevnom roštilju ili večernjem izlasku i od svih okupljenih komarci bodu samo vas. Dok drugi uživaju u čašici razgovora, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce. Odgovor saznajte u nastavku.

1. Krvna grupa

Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2. Trudnoća i višak kilograma

Bazalni metabolizam označava koliko vaše telo troši kalorija u stanju mirovanja. Na privlačenje komaraca utiče količina CO2 koje telo izdiše dok sagoreva kalorije.

Budući da dosadne napasnike privlači CO2, oni koji ga više izdišu u većoj su "opasnosti". Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam.

3. Boja odeće

Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamnoplava, komarce više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u odeći bele boje ili nežnijih nijansi.

4. Alkohol

Komarci obožavaju miris alkohola u toplim letnim večerima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda zato što brže dišu i često imaju topliju kožu.

5. Kretnje

Što se više krećete ili gestikulirate, to ste zujavim krvopijama zanimljiviji jer se tako ističete od okoliša i lakše vas primete. 6. Znojenje

Neki od nas teže podnose vrele letne dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama. 7. Mirisi

Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto važi i za razne druge proizvoda poput mleka ili ulja za telo.

Bonus video:

prof. dr Aleksandar Đukić endokrinolog, Klinički centar Kragujevac – o lečenju varijabilnosti glikemije

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.