URNIŠU VAS NA SVAKOM KORAKU? ZBOG OVIH 7 RAZLOGA ste baš vi MAGNET za komarce!
Ove vaše osobine su magnet za komarce, Foto: Profiemedia

eto odgovora

URNIŠU VAS NA SVAKOM KORAKU? ZBOG OVIH 7 RAZLOGA ste baš vi MAGNET za komarce!

Da li se pitate zašto ste baš vi magnet za komarce?

Objavljeno: 03.05.2018. 17:31h
  • 24

Sedite u društvu na popodnevnom roštilju ili večernjem izlasku i od svih okupljenih komarci bodu samo vas. Dok drugi uživaju u čašici razgovora, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce. Odgovor saznajte u nastavku.

1. Krvna grupa


Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2. Trudnoća i višak kilograma


Bazalni metabolizam označava koliko vaše telo troši kalorija u stanju mirovanja. Na privlačenje komaraca utiče količina CO2 koje telo izdiše dok sagoreva kalorije.

Budući da dosadne napasnike privlači CO2, oni koji ga više izdišu u većoj su "opasnosti". Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam.

3. Boja odeće


Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamnoplava, komarce više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u odeći bele boje ili nežnijih nijansi.

4. Alkohol


Komarci obožavaju miris alkohola u toplim letnim večerima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda zato što brže dišu i često imaju topliju kožu.

5. Kretnje


Što se više krećete ili gestikulirate, to ste zujavim krvopijama zanimljiviji jer se tako ističete od okoliša i lakše vas primete.

6. Znojenje


Neki od nas teže podnose vrele letne dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

7. Mirisi


Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto važi i za razne druge proizvoda poput mleka ili ulja za telo.

Bonus video:

prof. dr Aleksandar Đukić endokrinolog, Klinički centar Kragujevac – o lečenju varijabilnosti glikemije

(Espreso.rs/Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media