RAVAN STOMAK ZA DVA DANA: Nakon prvog gutljaja OVOG napitka imaćete osećaj da vam GORI STOMAK! (RECEPT)
Rešite se sala sa stomaka, Foto: Profimedia

provereno

RAVAN STOMAK ZA DVA DANA: Nakon prvog gutljaja OVOG napitka imaćete osećaj da vam GORI STOMAK! (RECEPT)

Danas za vas smo pripremili napitak, koji sagoreva masne naslage sa stomaka

Objavljeno:

Mnogima se masnoće na stomaku natalože jer se nedovoljno kreću, jedu previše i nezdravo. Ali, neki opažaju da im struk postaje sve širi, iako se hrane pretežno zdravo i jednako su aktivni. Danas za vas smo pripremili napitak, koji sagoreva masne naslage sa stomaka.

Glavni sastojci ovog recepta su sveži ren, neprskani limun s korom i med. Već je puno rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se kratko osvrnuti na ren, piše “Narodna medicina"

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor, ren je osim gurmansko, izuzetan i kao lekovito sredstvo. Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svar. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima.

Sastojci:

125 gr rena

3 neprskana limuna

3 kašike meda

Postupak:

Izmiksajte u blenderu 125 grama rena. Uzmite tri limuna, rasecite ih, izvadite iz njih semenke, pa ih zajedno sa korom takođe izmiksajte i pomešajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmešajte. Čuvajte ovaj napitak u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 sedmice i gledajte kako se obim struka smanjuje.

SAVET PLUS ZA VAS

Iako se modni trendovi menjaju te je jedne godine moderno biti mršav, a druge ugodno popunjen, ravan stomak nikada nije izašao iz mode. Današnji moderni trend, a po nama i najbolji, jeste biti zdrav i izgledati dobro – savršena kombinacija.

Ali, zdravlje ne mora nužno značiti i ravan stomak, kojeg svi tako jako želimo, a ne mora ni uporno vežbanje, koje svi tako nevoljno odrađujemo u želji za savršenim stomakom.

Ravan stomak je, rekli bismo, 80 % prehrane, a 20 % vežbanja, a od tih 20 %, nažalost, samo 10 % izvođenja trbušnjaka. Šta to znači? Znači da osoba koja ima salo na trbuhu, ne može samo trbušnjacima doći do ravnog stomaka, s druge strane, ona može ojačati trbušne mišiće, ali njih će i dalje prekrivati salo.

Tu dolazimo do pravilne prehrane i kardio treninga.

Pravilna prehrana – glavni saveznik u borbi protiv sala na stomaku

Za početak, salo na stomaku se uglavnom sastoji od rafiniranog šećera, prerađene i masne hrane, alkohola i hrane koja sadrži previše soli. Naš organizam jednostavno gubi bitku u borbi s tim namirnicama i zato ih je potrebno izbegavati.

Hrana koju unosite u vaš organizam mora biti kvalitetna, ali i kvalitetno raspoređena, dakle nećete jesti manje, nego više. Preporučljivo je uneti 3 glavna obroka kroz dan i 2 manja međuobroka. Izgled tih svih obroka kroz dan smo objasnili u ovom tekstu.

Manjim i kvalitetnijim obrocima održavamo naš organizam sitim kroz dan, a tu je posebno važan i doručak, koji nam pruža energiju. Ovakvim načinom prehrane isto tako sprečavamo kasno prejedanje, koje je i jedan od većih krivaca za salo na stomaku.

Doručak bi trebao biti obilan. Priuštite sebi dovoljno ugljenih hidrata i proteina te doručak pojedite u sat vremena nakon buđenja. Isto tako, ni čaša malomasnog mleka neće odmoći.

Kasnije, za međuobrok pojedite malo masti, to može biti šačica badema ili kikirikija u ljusci. Zatim za ručak ponovite kombinaciju proteina i ugljenih hidrata, ali onih dobrih ugljenih hidrata, kao što je na primer kuvani krompir.

Sledi još jedan međuobrok, a to može biti voćka, integralni krekeri ili povrće.

I zatim zloglasna večera, koja treba biti lagana, a vrlo dobro je tada kombinovati proteine i masti. Na primer, posni sir s maslinovim uljem, zelena salata s tunom i slično.

Pravilna prehrana

Par zlatnih pravila za prehranu:

Uvek doručkujte.

Poželjna je kombinacija proteina i ugljenih hidrata, kao i proteina i masti.

Ugljene hidrate i masti nije dobro kombinovati, pogotovo ako su to namirnice kao što je krompir i ulje (pomfrit).

Voće nemojte jesti prekasno i nemojte ga previše kombinovati s drugim namirnicama. Dobra kombinacija voća je ona s vodom i zelenim lisnatim povrćem, a nemojte u mešavinu (smoothie) dodavati povrće koje sadrži skrob.

Priuštite sebi dan za varanje. Jedan dan u nedelji možete pojesti obrok, koji ne spada pod zdravu prehranu, neće vam naškoditi.

Izmerite vaš struk i pratite rezultate. Merenje na vagi često nas može prevariti, jer ona ipak ne zna koliko kila čine mišići, a koliko salo. Merenjem struka najbolje ćete prepoznati rezultate. Neće škoditi ni da se uslikate, pa ponovite slikanje nakon nekog vremena te zatim posmatrate napredak.

Vežbanje – stotine trbušnjaka ili ne?

Kada smo regulisali prehranu, vežbanjem ćemo ubrzati skidanje sala na stomaku i oblikovati telo. Za mršavljenje se preporučuju kardio aktivnosti, ali to ne mora nužno značiti da ćete samo njih raditi svaki dan u nedelji. Budite umereni, odlazite 4-5 puta nedeljno u teretanu.

Mnogi greše kada izbegavaju tegove, u strahu da će od njih nabiti previše mišića. Vežbanje s malim težinama, a više ponavljanja, zateže naš mišić i oblikuje ga, dakle nabićemo mišiće samo ako konstantno ponavljamo vežbu s većim težinama. Ovdje pročitajte zašto ne biste trebali izbegavati tegove.

Primer vežbanja mogao bi biti da se dobro istegnete, zagrejete 10-15 minuta na traci, zatim napravite nekoliko ponavljajućih serija s tegovima pa na kraju dodajte intenzivni kardio trening. I nikako ne zaboravite još jedno istezanje na kraju treninga.

Ako ste osoba s većom telesnom težinom, izbegavajte traku za trčanje i radije se oslonite na ergometar. Tako ćete sprečiti povrede kolena.

I za kraj, trbušnjaci. Za početak ih radite u umerenim količinama, a kada skinete salo s stomaka, pojačajte izvođenje trbušnjaka, dok ne dođete do oblika kojeg ste tako dugo želeli. U slučaju da ne želite odlaziti u teretanu, preporučujemo vam da odradite trening u prirodi ili kod kuće.

Vežbanje

Par zlatnih pravila za vežbanje:

Kada vežbate odradite to sa stilom. Dajte sve od sebe i fokusirajte se na ono što radite. Čak i pola sata intenzivnog vežbanja biće bolje od dva sata umerenog.

Pripazite na pravilno izvođenje vežbi. Povrede nisu dobrodošle, a mogu uveliko smanjiti kvalitetu našeg vežbanja i života generalno.

Nakon vežbanja nagradite svoje telo ugljenim hidratima ili nekim od dodataka prehrani (šejk). Nije loše dodati i grožđani šećer. Iako ga mnogi zaboravljaju, on nam vraća energiju, koju smo izgubili tokom vežbanja.

Uvek se zagrejte pre treninga i istegnite posle treninga.

Bonus video:

URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.