Trpite i ne idete u WC? TO MOŽE BITI POGUBNO PO VAS
Nemojte da trpite, kada imate potrebu idite u toalet, Foto: Profimedia

NE RADITE OVO!

Trpite i ne idete u WC? TO MOŽE BITI POGUBNO PO VAS

Koliko god mislili da je zadržavanje mokraće bezazleno, nikad ne znate kako će vaše telo reagovati

Objavljeno:

Postoje trenuci u kojima jednostavno ne možete istog trenutka da odete u toalet i mokrirte. Na primer, kada se vozite tramvajem ili autobusom kući s posla. Ukoliko trpite jer ste u gužvi i žurite da nešto dovršitena poslu ili ste kod kuće, zaustavite se na trenutak i idite u toalet. Jer koliko god mislili da je zadržavanje mokraće bezazleno, nikad ne znate kako će vaše telo reagovati, a u nastavku saznajte šta se može dogoditi.

Prsnuće bešike

Događa se vrlo retko, ali i to je moguće. Mokraća tada odlazi u stomak pa je neophodna hitna operacija. Verovatnije je ipak, ako često zadržavate mokraću, da će se bešika jednostavno rastegnuti. Mišići zbog toga slabe pa je vrlo verovatno da ćete mokriti iako to ne želite.

Infekcije

Predugo čekanje za odlazak u toalet povećava rizik od urinarnih infekcija. Zadržavanje mokraće može podstaći rast bakterija koje će vam zadati brojne probleme prilikom mokrenja. Ako vam mokraća postane tamna i čudnog je mirisa, trebalo bi da posetite lekara.

 Zadržavanje mokraće povezano je i s nastankom kamena u bubregu
Zadržavanje mokraće povezano je i s nastankom kamena u bubregu foto: Profimedia

Inkontinencija

Zbog prečestog zadržavanja mokraće može doći do inkontinencije, a stanje se pogoršava ako dodatno trpite.

Kamen u bubregu

Zadržavanje mokraće povezano je i s nastankom kamena u bubregu. Ukoliko je manji, možete ga izbaciti prilikom mokrenja, ali je kod većih potreba operacija.

Bol

Ono što se najčešće događa ako predugo trpite jeste - bol. Zadržavanje mokraće je bolno, mišići su stalno u grču i normalno da vam nije prijatno. BONUS VIDEO: Evo šta se dešava u organizmu kada jedemo prebrzo

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.