3 NAPITKA ZA BOLJI SAN I BRZO SAGOREVANJE MASNOĆA:Ovo pijte pre spavanja i izgubićete kilograme NASPAVANI!
Mleko za one koji su fizički aktivni, Foto: Profimedia

savet zlata vredan

3 NAPITKA ZA BOLJI SAN I BRZO SAGOREVANJE MASNOĆA:Ovo pijte pre spavanja i izgubićete kilograme NASPAVANI!

Svi smo svesni kako ispijanje pića koja sadrže kofein i velike količine šećera pre spavanja može da uzrokuje nesanicu

Objavljeno:

Jeste li znali da postoje napici koji imaju potpuno suprotan efekat, osim što mogu popraviti san, regulisati visinu šećera u krvi i ubrzati sagorevanje masnoće u telu?

Nemiran, plitak i isprekidan san ima snažan uticaj na stanje našeg organizma. Upravo zbog toga, nenaspavanost je usko povezano s debljanjem i pojačanom žudnjom za hranom, hormonalnim promenama, lošim raspoloženjem i porastom količine šećera u krvi.

Predstavljamo vam 3 napitka uz koje lakše možete doći do toliko željenog cilja – gubitka viška kilograma.

1. Mleko Mleko se od pamtiveka koristi kao svojevrstan ‘apaurin’ pre spavanja. No, osim na decu, čaša mleka ima uticaj i na odrasle. Mleko pomaže da brže zaspite i spavate bolje, a bolji san znači i manja žudnja za hranom. Isto tako, ženama koje su fizički aktivne dobro će doći proteini iz mleka koji se sporo razgrađuju i tako ‘hrane’ mišiće, a ne masno tkivo.

2. Čaj od kamilice Šoljica tople kamilice pre spavanja deluje poput sredstva za smirenje. Ovaj ukusni napitak potiče stvaranje glicina – neurotransmitera koji opušta živčani sistem i deluje poput blagog sedativa. No čaj od kamilice pre počinka reguliše i telesnu temperaturu te nam tako pomaže da se brže i bolje “ušuškamo” u san, ali i reguliše količinu šećera u krvi koja je ključna ako želite da smršate.

3. Sok ili smoothie od grejpa Iako voćne sokove nije preporučljivo piti pre spavanja, sok od grejpa je izuzetak. Samo decilitar prirodnog soka od grejpa može vam pomoći da i tokom noći sagorevate masnoću iz tela.

Bonus video

DEVOJČICA ZASVIRALA HARMONIKU NASRED LIVADE: Niko nije mogao da pretpostavi šta se potom desilo!

(Espreso.co.rs/ Zadovoljna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.