NOSITE DONJI VEŠ 24 SATA DNEVNO? Evo šta to čini VAŠEM ZDRAVLJU!
Verovatno niste znali da donji veš ovo uzrokuje, Foto: Pixabay

ispitano

NOSITE DONJI VEŠ 24 SATA DNEVNO? Evo šta to čini VAŠEM ZDRAVLJU!

Pamuk je znatno bolji izbor i to za oba pola

Objavljeno:

Donji veš je nekim ljudima manje "bitan" nego odeća koju će odeti iznad njega. Stručnjaci se ne bi složili, pa dermatolozi upozoravaju da je dobar izbor donjeg veša i te kako bitan.

Žene će za posebne večeri verojatno birati neki zavodnički komplet donjeg veša, ali bitno je paziti na materijal. Sintetičko donje rublje ne bi trebalo da bude prvi izbor. Nošenje gaćica od sintetičkih materijala može lako uzrokovati razvijanje vaginalne infekcije zbog vlage koja se zadržava i slabe protočnosti vazduha. Pamuk je znatno bolji izbor i to za oba pola.

Tange bi trebalo da su poslednji izbor, savetuje Džil M. Rabin čitateljkama Huffington Posta. U debelom crevu nalazi se bakterija Ešerihija koli koju nošenjem tangi lako možete preneti na sluznicu vagine i tada nastaju zdravstveni problemi. Ma koliko god ne želite da vam se kroz pantalone, posebno uske, ocrtavaju ivice gaćica, tange bi stvarno trebalo da budu izbor baš za posebne prilike.

Većina nas je navikla da nosi gaćice i po danu i po noći. Međutim, trebalo bi da spavate goli. Žene će na ovaj način osigurati intimnom području da barem tokom noći "dobije dovoljno vazduha" i na taj način će sprečiti razvijanje gljivične infekcije, a muškarci koji sa svojim partnerkama planiraju potomstvo, trebalo bi da "oslobode" svoje intimno područje kako bi spustili temperaturu testisa što dobro deluje na reproduktivni sistem i razvoj zdravih spermatozoida.

Nensi Herta sa Univerziteta Mičigen poručuje da bi trebalo barem dve ili tri noći nedeljno spavati goli ako ne možete to uvesti kao jednu svoju konstantnu zdravu naviku. Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.