SRPKINJE BI POBESNELE: Da li znate zašto ove žene sede kod lekara s MASKOM NA LICU? (FOTO)
Žene na Tajlandu na ginekološkom pregledu, Foto: Printscreen/Facebook/TipcableTV

BRIGA O ZDRAVLJU

SRPKINJE BI POBESNELE: Da li znate zašto ove žene sede kod lekara s MASKOM NA LICU? (FOTO)

Prema istraživanju objavljenom na engleskom sajtu"Thai PBD“, broj žena koje su se podvrgnule PAPA-testu bio je vrlo mali dugi niz godina - oko osam-devet odsto starosne dobi od 30 do 70 godina

Objavljeno:

U bolnici tajlandske provincije Khampaeng Phet nadležni su ženama podelili maske za lice, kako bi otišle na ginekološki pregled. Mnoge od njih se boje i srame odlaska ginekologu, a da bi otišle, lekari su im ponudili ovu soluciju.

Jedan od razloga je bio i zahtev mnogih pacijentkinja da se anonimno pregledaju. "The Mask Pap Smear" je inicijativa koja pomaže ženama da urade PAPA test. Možda zelene maske izgledaju grozno, ali zahvaljujući njima prvi testovi su počeli da se rade 2017. godine i to besplatno.

Već kod prijave dobile su maske, izveštava "TipcableTV", pa ih medicinsko osoblje ne može nikako prepoznati – što ženama daje osećaj sigurnosti.

Prema istraživanju objavljenom na engleskom sajtu "Thai PBD“, broj žena koje su se podvrgnule PAPA-testu bio je vrlo mali dugi niz godina - oko osam-devet odsto starosne dobi od 30 do 70 godina, ali sada je taj broj znatno porastao.

BONUS VIDEO: Intervju sa piscem Filipom Grbićem

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.