Mislio je da ima PIVSKI STOMAK, a prava istina je bila ZASTRAŠUJUĆA! (VIDEO)
Mislio je da ima pivski stomak, a tumor mu je rastao 15 godina u stomaku, Foto: Printscreen/youtube

šok!

Mislio je da ima PIVSKI STOMAK, a prava istina je bila ZASTRAŠUJUĆA! (VIDEO)

Pakao!

Objavljeno: 10:53h

Kevin Dejli (63) iz Hobokena u Nju Džerziju je godinama mislio da mu je stomak malo veći jer pije dosta piva. Ipak, nakon što je dijetom izgubio preko 15 kilograma, a stomak mu je ostao iste veličine, postao je sumnjičav.

U decembru prošle godine Dejli je otišao kod svog doktora opšte prakse i nagovorio ga da ga pošalje na rendgen kojim je otkriveno da Dejli u stomaku ima tumor veličine odbojkaške lopte, težak preko 13 kilograma. Da nije bio sumnjičav, doktori smatraju da bi verovatno bio mrtav za par meseci, piše Dejli Mejl.

Tumor je identifikovan kao liposarkom za koji doktori smatraju da je rastao između 10 i 15 godina, ali srećom se nije proširio na druge delove tijela. Ono što je neobično u celoj priči je da retko koji tumor naraste do tih dimenzija, uglavnom zato što su mnogo ranije otkriveni.

Liposarkom je maligni tumor masnog tkiva, koji se najčešće razvija na područjima abdomena, bedara i iza kolena. Gledan pod mikroskopom često podseća na ćelije masnog tkiva.

U slučaju Dejla, 2015. je bio na operaciji srca, nakon koje je izgubio puno kila, ali ništa na struku što ga je s vremenom sve više i više zbunjivalo. Dejli i njegova žena Rejčel su se počeli pitati da li je pitanju nešto drugo.

- Čak sam pomislio da su posle operacije u meni ostavili hirurški pribor - izjavio je Dejli.

Usprkos protivljenju njegovog privatnog osiguranja, gde su smatrali da je rendgen nepotreban, Dejli je otišao u bolnicu Lenoks Hil gde su otkrili veliku masu koja i dalje raste u njegovom stomaku. Inače, liposarkomi uzrokuju bol u abdomenu i oticanje, zatvor i krv u stolici.

- Iako su ovi tumori zloćudni i jako veliki, polako rastu i nemaju tendenciju da metastaziraju. Najčešće je prognoza jako dobra - izjavio je doktor Hulio Teikseira za CBS.

Hirurzima je trebalo šest sati da uklone tumor, a morali su izvaditi i jedan od bubrega jer se tumor obmotao oko njega. Nakon oporavka, Dejli će morati redovno da ide magnetnu rezonancu, kako bi proverio da li se tumor vratio.

BONUS VIDEO: Espreso na Sajmu automobila

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.