Naučnici objavili KOLIKO DECE JE DOBILO AUTIZAM zbog MMR vakcine!
Vakcina je najveće dostignuće u istoriji medicine, Foto: Pixabay

pročitajte ovo

Naučnici objavili KOLIKO DECE JE DOBILO AUTIZAM zbog MMR vakcine!

Istraživanje je sprovedeno na 95.000 subjekata

Objavljeno: 08:09h

Juče je u Srbiji zabeležen i 6. smrtni slučaj usled komplikacija nastalih posle oboljevanja od malih boginja, a za ovo možemo da zahvalimo kampanji antivakcinalnog lobija, koji uporno širi ničim izazvane priče da MMR vakcina, kojom su male boginje u prošlosti efikasno suzbijene, izaziva autizam.

Pošto u gomili komentara pristalica antivakcinalnog lobija, koji svakodnevno stižu na sajt Espreso.co.rs dominiraju oni u kojima se pozivamo da "objavimo koliko dece oboli od autizma posle vakcinacije sa MMR vakcinom", odlučili smo da uradimo upravo to. Pa evo, za one koji hoće da čitaju:

Pre tri godine je u vodećim svetskim medicinskim magazinima objavljeno veliko istraživanje stručnjaka kojim je konačno zaključeno da ne postoji nikakva veza između MMR vakcine i pojave autizma kod dece.

Dakle, na osnovu rezultata ovog istraživanja kojim je obuhvaćeno 95.000 dece, odgovor na pitanje iz naslova ovog teksta (koliko je dece dobilo autizam zbog MMR vakcine) - je NULA.

Naravno, ovi rezultati nisu nimalo iznenadili naučnike, koji su sve vreme znali da ovakva veza ne postoji, ali istraživanje je jednostavno moralo da se uradi, pošto ni na Zapadu nisu bili imuni na odavno demantovani stav gastroenterologa Endrjua Vejkfilda, koji je pre 20 godina napisao taj nesrećni tekst u kojem pominje mogućnost da autizam ima veze sa MMR vakcinom (tekst koji je posle toga mnogo puta opovrgnut i dokazan kao lažna nauka).

Nažalost, posle ovog Vejkfildovog teksta, mnogi roditelji su izbegli da daju vakcinu detetu, i ovo je rezultiralo mnogobrojnim epidemijama malih boginja na Zapadu, i nažalost i brojnim smrtnim slučajevima kod dece.

Antivakcinalna moda je pre par godina stigla i u Srbiju, ali njeni promoteri ovde nisu bili lekari, nego potpuni šarlatani kao što su Slađana Velkov i Miroljub Petrović, pa danas "ubiremo plodove" njihovih teorije - tako što brojimo mrtve od bolesti koja je trebalo zauvek da ostane u 20. veku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Guardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.