TAJNE PRAVILNE ŽENSKE HIGIJENE: Zašto je intimno ulje pravo rešenje i KOJE SVE GREŠKE PRAVIMO?
Foto: Stock

PAŽNJA

TAJNE PRAVILNE ŽENSKE HIGIJENE: Zašto je intimno ulje pravo rešenje i KOJE SVE GREŠKE PRAVIMO?

Važna pravila intimne higijene

Objavljeno:

U Srbiji je nastao novi brend za intimnu higijenu - ulje za intimnu negu. Svaka dama koja brine o sebi mora da ide na ginekološke preglede i da vodi računa o sebi i svom telu. Naše telo je naš hram.

Treba podići svest ženama i devojčicama o važnosti brige i zaštite intimnih delova tela, jer se suočavamo s brojnim neugodnostima u ovoj oblasti tela. Naša briga o intimi završava se intimnim sapunom ili vodom.

Čemu služi intimno ulje?

Intimno ulje služi za regulaciju PH vrednosti, štiti od bakterija i infekcija kod žena i koriste ga svim starosnim dobima. Kod žena koje ulaze u menopauzu reguliše suvoći vagine, peckanje i žarenje i pojačan sekret.

Intimno ulje je 100 % organsko, mogu ga koristiti i muskarci.

Ukoliko dođe u kontakt sa nečijim usnama nije problem - jestivo je i jako lepog mirisa i ukusa.

U sebi sadrži odabrana ulja sa ekstraktima breskve,grejpfrut ulja semena, karanfilića i čajnog drveta ulja (koji deluju kao antiseptik), i cimet ulje za koje su nekada verovali da deluje kao afrodizijak.

Štetnih indikacije nema, svaka žena koja ga je probala bila je oduševljena.

- Nakon izlaska iz bolnice, moje intimno zdravlje je bilo potpuno narušeno. Operacija tumora i dug oporavak narušili su vaginalnu mikrofloru, pa sam bila podložnija infekcijama. Pokušala sam sa raznim preparatima, što prirodnim, što kupovnim, međutim ništa mi nije pomagalo. Odlučila sam da probam intimno ulje koje mi je preporučila drugarica. U roku od par meseci, bakterije koje su mi pronađene prilikom kontrole, smanjile su se u znatnom broju, a sada, 5 meseci kasnije, bakterološki sam čista - rekla nam je Marija iz Beograda, koja je jedini spas našla u intimnom ulju.

Ukoliko primetite da nešto nije u redu, iscedak koji neprijatno miriše ili se pojavljuje u velikim količinama, ne lečite se na svoju ruku, već se obratite lekaru.

Greške koje žene najčešće prave u intimnoj higijeni

  • Korišćenje alkalnih (običnih) sapuna koji utiču na razvoj patogenih bakterija i narušavaju normalnu vrednost PH vrednosti (kiselost) vagine
  • Nošenje previše tesnog veša (neki ginekolozi su izričito protiv nošenja tanga gaćica jer se bakterije sa anusa mogu preneti i na vaginalni predeo).
  • Nošenje sintetičkog veša i obojenog koji se ne može otkuvati, pa ukoliko nije pravilno opran može narušiti intimno zdravlje
  • Prilikom korišćenja tampona, potrebno je voditi računa da se menjaju na dva do četiri sata. Takođe, ukoliko koristite uloške potrebno je da ih menjate pet-šest puta dnevno.

Pogledajte bonus video:

Teodora Radović


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.