Evo kako vaš penis može da vam pokaže koliko ćete dugo živeti!

problem i starih i mladih

Evo kako vaš penis može da vam pokaže koliko ćete dugo živeti!

Američki naučnici otkrili su povezanost erektilne disfunkcije sa kardiovaskularnim problemima
Objavljeno: 19:46h

Američki naučnici upozoravaju da muškarci sa erektilnom disfunkcijom imaju 70 odsto veću šansu da žive kraće od proseka. Iako je rašireno mišljenje da od tog nedostatka uglavnom pate stariji muškarci, vrlo je raširena i među mlađom populacijom. Skoro 20 odsto muškaraca mlađih od 40 godina ima ovaj problem. Zašto muškarci imaju erekciju ujutru? Odgovor je vrlo prost (FOTO)

- Ovo stanje može da vodi kardiovaskularnim bolestima koje povećavaju rizik od prerane smrti. Već je poznato kako je erektilna disfunkcija povezana sa kardiovaskularnim problemima, uključujući hiperlipidemiju (nenormalno visok nivo masnoća u krvi, holesterola i triglicerida), hipertenziju (visoki krvni pritisak), gojaznost, dijabetes i pušenje - objašnjavaju naučnici sa Univerziteta Misisipi.
Do tog zaključka su došli nakon što su proučili podatke od 1790 muškaraca starih između 20 i 85 godina koji su učestvovali u anketi Ispitivanje nacionalnog zdravlja i ishrane 2003. i 2004. godine. Podatke su, krajem 2011. godine, povezali sa podacima onih koji su u međuvremenu umrli i zaključili da je erektilna disfunkcija snažna naznaka prerane smrti. Naučnici su otkrili da je 557 učesnika ovog istraživanja imalo problema sa erekcijom, a nakon gotovo osam godina njih 244 je umrlo. Kod njih 61 uzrok smrti bile su kardiovaskularne bolesti, 64 je preminulo od malignih neoplazmi, 12 od hroničnih respiratornih bolesti, a ostali zbog drugih uzroka. Naučnici, međutim, napominju da ovakav rezultat njihovog istraživanja ipak treba uzeti u obzir sa određenom rezervom jer su potrebna još mnoga istraživanja da bi više znali o tom problemu. (Espreso.co.rs / 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.