Ne možete da zaspite? Probajte trik 4-7-8, sigurno će vam uspeti! (FOTO)

prirodni sedativ

Ne možete da zaspite? Probajte trik 4-7-8, sigurno će vam uspeti! (FOTO)

Ova disajna vežba usporava naš srčani ritam i smiruje. Sve se dešava sa samo nekoliko ponavljanja.
Objavljeno: 19:00h

Kada ne možete uveče da zaspite trik pod nazivom "4-7-8" može da vam bude od pomoći. Ovu metodu je pronašla Alina Gonsales i odlučila da je podeli sa svima. Ono što treba da uradite je: Da li spavate pravilno? Položaj u kom ležite može biti opasan po vaše zdravlje! Smestite se u ležeći položaj, tako da vam bude udobno i toplo.

1. Zatvorite oči i duboko udahnite vazduh kroz nos. Udisaj punim plućima treba da traje pune 4 sekunde. 2. Nakon toga zadržite vazduh, odnosno dah u plućima, punih 7 sekundi. 3. Nakon toga počnite lagano da ispuštate vazduh iz pluća kroz usta u trajanju punih 8 sekundi. 4. Zatim ponovite celu proceduru 4-7-8.
Dok ovo radite brojite sekunde u sebi i u tom trajanju pratite postupke disanja. Ova disajna vežba usporava naš srčani ritam, i smiruje. Sve se to dešava veoma brzo - samo nekoliko ponavljanja. Kada osećate stres, zabrinutost ili anksioznost, količina adrenalina u krvi raste, a disanje postaje plitko i ubrzano. Ova metoda deluje kao sedativ. Zadržavanje daha sa posebno sporim izdahom neminovno usporava srčani ritam.
Ova metoda smiruje i vaš um. Samo zato, što morate stalno da brojite u sebi i da budete skoncentrisan na disanje. U tom trenutku, vaš nervni sistem se polako smiruje, a osećaj zabrinutosti nestaje. Kao rezultat, celo vaše telo se opušta. (Espreso.co.rs / 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.