3 saveta kako da izlečite novogodišnju prehladu (GIF)

ZIMA, ZIMA, E PA ŠTA JE

3 saveta kako da izlečite novogodišnju prehladu (GIF)

Zagrejani od igranja izašli ste nakon ponoći da nekome čestitate Novu Godinu, naravno, izašli ste bez jakne samo na kratko. Ujutru ste ustali s glavoboljom i curenjem iz nosa. Ima rešenja za vas
Objavljeno:

Obukli ste se lagano za novogodišnju žurku, igrali ste i zagrejali ste. Nešto posle ponoći ste bez jakne izašli da nekome Novu godinu, jer je unutra buka i ništa niste mogli da čujete. Izašli ste samo na kratko, ipak ste se ujutu probudili sa bolovima u grlu, curenjem nosa i svim simptomima prehlade. Zvuči vam poznato? Recept poznate ruske doktorke: Uz ovaj čaj ćete ostaviti cigare u roku od par dana (FOTO) Evo kako da se brzo rešite simptoma prehlade, i da zdravo krenete dalje u Novu godinu: 1. Dovoljno sna Istraživanje je potvrdilo da nedovoljno sna prouzrokuje pad imuniteta, zbog čega telo nije dovoljno jako da se bori protiv prehlade, pa zbog toga imate 4 puta više šanse da se razbolite. Snizite krvni pritisak za samo 10 sekundi (FOTO) Ako osetite simptome viroze pokušajte da se sledećih par dana naspavate. Na taj način telo vraća snagu i brže se oporavlja.

2. Probiotik je spas Tokom prehlade telo je izloženo brojnim promenama koje mogu da poremete njegov normalan rad. To se odnosi i na sluznicu koja je oštećena, što prvo osetite na sinusima u obliku curenja nosa, teškog disanja kroz nos i glavobolje. Evo kako da se ne ugojite tokom praznika! Probiotici su prepuni dobrih bakterija koje jačaju imunitet i podstiču normalan rad sluznice celog tela. Ako ste se prehladili, svako jutro popijte jedan probiotik, sve dok simptomi ne nestanu u potpunosti. 3. Pojačan unos cinka Osim vitamina C, koji je izvrstan saveznik u borbi protiv prehlade, dokazano je da i povećan unos cinka pomaže organizmu da se brže oporavi od bolesti, i da značajno skraćuje trajanje prehlade. Da li imate ravna stopala? Vaše telo može biti u velikoj opasnosti (FOTO) Istraživanje je dokazalo da uz unos doze od 75 miligrama cinka dnevno, organizam može da se odbraniti i oporaviti od viroze čak 40 posto brže. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.