JEDNA INJEKCIJA UBIJA SVE TUMORE! Da li smo na pragu NAJVEĆEG OTKRIĆA U MEDICINI?
Naučnici već decenijama pokušavaju da pronađu lek protiv raka, Foto: Pixabay

revolucija na vratima

JEDNA INJEKCIJA UBIJA SVE TUMORE! Da li smo na pragu NAJVEĆEG OTKRIĆA U MEDICINI?

Naučnici tvrde da kombinacija aktivnih sastojaka u ovoj injekciji aktivira imunološki sistem za borbu protiv rakom zaraženih ćelija u telu

Objavljeno:

Naučnici sa Univerziteta Stenford u Kaliforniji, koji su otkrili tretman za lečenje raka koji se danas koristi u celom svetu, tvrde da su na pragu da pronađu injekciju koja bi samo jednim ubrizgavanjem u samo jedan tumor u telu podstakla imuni sistem da potom napada sve ostale tumore, piše Daily Mail.

Oni kažu da kombinacija aktivnih sastojaka u ovoj injekciji aktivira imunološki sistem za borbu protiv rakom zaraženih ćelija u telu.

Pošto su uspeli da uklone sve ćelije zaražene rakom u testovima na miševima, oni su sad odlučili da počnu kliničko ispitivanje na ljudima.

Budući da je davanje injekcije jako lokalizovano, naučnici smatraju da će ova vakcina biti finansijski isplativija od današnjih tretmana i da ne uzrokuje štetne nuspojave kod pacijenata koje se često pojavljuju kod drugih vrsta imunoloških simulacija.

- Kada koristimo ova dva agensa zajedno, tumori nestaju u celom telu. Sa ovim pristupom se ne treba ciljati svaki tumor posebno i on ne zahteva aktivaciju celog imunološkog sistema - izjavio je profesor onkologije i vodeći autor istraživanja Ronald Levi.

Istraživački tim smatra da će ovaj lek biti moguće koristiti za lečenje više tipova raka. Dok neki pristupi stimulišu ukupni imunološki sistem pacijenta, drugi ciljaju na određene delove tela kako bi se sprečilo daljje širenje raka, problemi s njima su što im treba dugo vremena da se pripreme, dugotrajno se daju obolelima ili imaju strašne nuspojave.

- U našem pristupu lečenja raka injekcija se daje samo jednom i to jako male količine agenasa kako bi se stimulisao imunološki sistem unutar jednog tumora. Kod miševa smo imali fantastične rezultate eliminacije tumora u celom telu - objasnio je Levi.

Levi namerava da u kliničko ispitivanje uključi 15 oboljelih s limfomom u početnom stadijumu. Ako se ispitivanje pokaže kao uspešno, Levi smatra da će se moći koristiti kod više vrsta tumora, i da će s vremenom onkolozi davati injekcije obolelima pre operativnih zahvata kako bi sprečili ponovno pojavljivanje tumora.

- Mislim da ćemo u budućnosti s vakcinom moći lečiti sve vrste tumora, sve dok vakcina utiče na imunološki sistem - zaključio je Levi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.